chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

Newsroom

Individuele leerrekeningen dragen bij aan oplossen uitdagingen in toekomst van werk

13/01/2020
Språk: NL

Individuele leerrekeningen dragen positief bij aan het aanpakken van sommige uitdagingen op de toekomstige arbeidsmarkt, mits er een duidelijk beeld is van de sterktes en zwaktes van zulke schema’s. Dit concludeert de OESO in een rapport waarin zij op basis van case studies beleidsaanbevelingen presenteert voor de implementatie van zulke leerrekeningen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat deze schema’s simpel worden gehouden.

Individuele leerrekening zijn virtuele of fysieke bankrekeningen waarmee een individu onderwijs en training kan betalen. Het doel is om mensen te kunnen bij- en nascholen om zo de sociale ongelijkheid in een land te verminderen. Frankrijk is tot nu toe het enige land in Europa dat een vorm van individuele leerrekeningen heeft geïmplementeerd. Nicolas Schmit, de commissaris voor Banen en Sociale Rechten, heeft als opdracht gekregen om te onderzoek of individuele leerrekeningen volwassenen kunnen helpen bij een Leven Lang Leren.

Positief effect individuele leerrekeningen

Een individuele leerrekening voor burgers heeft een positief effect op het aanpakken van sommige van de toekomstige uitdagingen op de arbeidsmarkt. Dit concludeert de OESO in haar rapport ‘Individual Learning Accounts: Panacea or Pandora’s Box?’. Echter moeten leerrekeningen volgens de OESO ook weer niet gezien worden als wondermiddel dat alle toekomstige uitdagingen op de arbeidsmarkt kan oplossen. Een goed ontworpen programma met oog voor sterktes en zwaktes kan landen helpen om betere opleidingsresultaten te behalen, aldus de OESO.

Lees zes aanbevelingen voor leerrekeningen op de website van Nether.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn