chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Resource

GRALE 4 poziva h korenitim spremembam pristopa k učenju in izobraževanju odraslih

Språk: SL

Posted by Nevenka Kocijančič

UNESCO inštitut za vseživljenjsko učenje – UIL redno objavlja poročila o izobraževanju in učenju odraslih (Global Report – GRALE), s katerimi spremlja razvoj tega področja pri državah članicah. Prikazati želi udeležbo v izobraževanju odraslih in zagotoviti možne načine za odpravo pomanjkljivosti. 

V okviru letošnjega 9. Tedna vseživljenjskega učenja, ki ga med 2. in 6. decembrom v Bruslju prireja Platforma za vseživljenjsko učenje (Lifelong Learning Platform – LLL Platform), so na posebnem dogodku uradno objavili četrto izdajo poročila – GRALE 4. Na podlagi podatkov iz 159 držav poročilo ocenjuje svetovni napredek v izobraževanju in učenju odraslih. 

Poročilo analizira razvoj izobraževalnih politik, mehanizme upravljanja in financiranja ter zagotavljanje kakovosti v državah članicah, vključenih v Bélemski akcijski načrt. Posebno pozornost namenja raziskavi razvoja, spremljanju in merjenju vključenosti v različnih regijah ob upoštevanju Agende 2030, ki kot četrti cilj navaja »enakopravno zagotavljanje kakovostne izobrazbe ter spodbujanje možnosti vseživljenjskega učenja za vsakogar«. 

Poročilo, ki kaže, da v skoraj tretjini držav manj kot pet odstotkov odraslih, starih 15 in več let, sodeluje v programih izobraževanja in učenja, se osredotoča na pravičnost. V svojih priporočilih poziva h korenitim spremembam pristopa k učenju in izobraževanju odraslih, podprtim z ustreznimi naložbami.

Resource Author(s): 
UNESCO Institute for Lifelong Learning (UIL)
ISBN: 
978-92-820-1233-8
Publication Date:
Thursday, 5 December, 2019
Language of the document:
Type of resource: 
Other
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn