chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

Socijalna uključenost ranjivih skupina kroz obrazovanje odraslih

Iskoristite maksimalno EPALE putem prijave na svoj račun. To će vam omogućiti da ocjenjujete i komentirate sadržaj te će vam se pružiti pristup našem čitavom nizu značajki.  

Dragi EPALE kolege,

U kolovozu i rujnu naš tematski fokus je o ulozi obrazovanja odraslih u socijalnoj uključenosti ranjivih skupina. Tijekom navedenih mjeseci, zajednica EPALE i nacionalni timovi će objaviti brojne inspirirajuće studije slučaja, članke, izvješća i druge resurse. Posjetite našu tematsku stranicu Socijalna uključenost kako biste ih pronašli (sadržaj ovisi o vašoj jezičnoj preferenciji).

Svakako posjetite naše online događanje krajem rujna, gdje ćemo raspravljati o izazovima i dobrim praksama uključujući različite ranjive skupine kroz učenje odraslih. Ne propustite priliku da podijelite svoje iskustvo sa zajednicom EPALE!

 

Najnovije blog objave

Rješavanje ranog napuštanja obrazovanja i osposobljavanja? Trebate novi Cedefop-ov alat! (EN, RO)

EPALE tematski koordinator, Andrew McCoshan intervjuirao je Irene Psifidou, stručnjakinju u Cedefopu, o njihovom novom alatu za pomoć dionicima u rješavanju ranog napuštanja obrazovanja i osposobljavanja. 

Pretvaranje centara za cjeloživotno učenje u centre - sve na jednom mjestu uz pomoć multidiscipliniralnih timova (EN, CS)

Dr. Paul Downes pokazao je zašto nam je potrebno više centara za učenje na jedom mjestu kako bismo djelovali kao vrata zajednicama koje se suočavaju sa društveno ekonomskom isključenošću ili marginalizacijom. 

EPALE sažetak: lipanj - srpanj fokus o neformalnom i informalnom učenju (EN, EL)

U slučaju da ste propustili, pročitajte glavne točke Markus Palména na EPALE tematski fokus u lipnju i srpnju o neformalnom i informalnom učenju.

 

Novosti iz cijele Europe

Puno toga se dogodilo u kolovozu u sektoru obrazovanja odraslih diljem Europe:  

 Iskoristite maksimalno EPALE putem prijave na svoj račun. To će vam omogućiti da ocjenjujete i komentirate sadržaj te će vam se pružiti pristup našem čitavom nizu značajki.