chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

Kan vuxnas lärande bidra till att skapa aktiva medborgare

Bli EPALE-medlem tillsammans med över 53,000 andra inom vuxnas lärande för att kunna kommentera och bidra!

 

Kära EPALE-kollegor,

 

I maj har vi fortsatt att undersöka hur vuxnas lärande kan bidra till aktivt medborgarskap. EPALE-medlemmar har publicerat flera intressanta artiklar och resurser som handlar om rollen och vikten av utbildning av medborgare för att göra samhället bättre.

Mellan den 20-24 maj organiserade EPALE ett online-event fört att samla in goda exempel från medborgarskapsutbildningar. Vi tackar alla som delat med sig av värdefulla bidrag till EPALE!

 

Blogginlägg

EPALE podcast May 2019: Can adult learning create active citizens (EN)

Kan vuxnas lärande göra inaktiva människor till aktiva medborgare? Tematiska koordinatorerna Andrew McCoshan, David Mallows, Markus Palmén och Simon Broek samlades för att diskutera detta.

Improving participation in Europe’s parliamentary elections: tools for adult educators (EN, DE)

EPALEs tematiska koordinator Andrew McCoshan visade hur Europarådets arbete kan användas för att utveckla de kompetenser som vi behöver för ett effektivt politiskt deltagande.

Cat videos, conspiracy theories and the wisdom of the few (EN, CS)

Alla som undervisar i medborgarskapsutbildningar måste kunna värdera kunskapen hos den stora massan och kunskapen hos några få menar Simon Broek.

Adult education: from learning to participate, to participating through learning (EN, DE)

EAEA Policy Assistant Silvia Tursi reflekterade kring rollen av vuxnas lärande som ett sätt att delta i samhället.

Crossing the borders - promoting togetherness through sports and adult education (EN, EL, CS)

Aleksa Jovanović och Maja Maksimović delade med sig om hur sport och vuxenutbildning kan användas för att bekämpa främlingsfientlighet.

 

Nyheter från Europa

 

Mycket hände i maj inom sektorn vuxnas lärande i Europa:

 

Registrera dig nu!

Glöm inte att registrera dig på EPALE för att få tillgång till och kommentera innehållet. Gå med nu och bli en del av gemenskapen bestående av över 53 000 yrkesverksamma inom vuxnas lärande.