chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Burgerschapsvorming voor volwassenen

Kom bij de EPALE-community van meer dan 51.000 professionals in de volwasseneneducatie

 

Beste EPALE-collega's,

 

Van maart tot mei beklemtoont EPALE het belang van burgerschapsvorming om volwassenen kritisch te leren omgaan met een aantal trends in onze samenleving. Door burgerschapsvorming zijn mensen beter in staat om populistische uitspraken te beoordelen, om 'fake news' van echt nieuws te onderscheiden, om hun democratische rechten uit te oefenen en om deel te nemen in beslissingsprocessen.   

Kom regelmatig een kijkje nemen op EPALE voor nieuwe bijdragen over het thema.

Tussen 25 en 28 februari organiseerde EPALE een online event om goede praktijkvoorbeelden van online leren te verzamelen. Uit meer dan 20 Europese landen kwamen er bijdragen van professionals uit de volwasseneneducatie uit uiteenlopende hoeken. Aan iedereen die hieraan bijdroeg: hartelijk dank!

In dit artikel vind je een samenvatting van de topics, tools, programma's, projecten en meer artikelen over de bijdragen tijdens dit event.

 

Blogs

Education activist fights discrimination with a family-run NGO (EN)

EPALE's thematisch coördinator Markus Palmén interviewde Andrea Kutlikova over de NGO Kalab die zij samen met haar familie oprichtte.

Becoming active citizens: How can we make our adult education models more inclusive? (CS, DE, FR, HR, HU, PL)

Professor Pirkko Pitkänen en Dr Amalia Sabiescu delen hun bevindingen over het EduMAP-project over hoe de volwasseneneducatie kan helpen bij de integratie van kwetsbare volwassenen.

Promoting tolerance and understanding – the unique role of adult education (BG, CS, DE, ES, FR, HR, HU, LV, PL)

EPALE's thematisch coördinator Andrew McCoshan werpt zijn blik op hoe de volwasseneneducatie kan bijdragen aan waarden zoals vrijheid, pluralisme and anti-discriminatie.

 

Nieuws uit Europa

 

 

Kom erbij!

Vergeet niet om lid te worden van EPALE om je feedback op bovenstaande bijdragen te geven. Je hoort zo ook meteen tot een community van meer dan 51.000 professionals in de volwasseneneducatie uit heel Europa.