Skip to main content
Resource Details
RIŻORSA

Kísérleti kutatás a Finnországban megvalósuló új munkaformákról és a vállalkozói tevékenységekről

A kísérleti mérés általános célja a munkaerőpiac igényeinek hatékonyabb kielégítése volt, különösen a rövid távú és önfoglalkoztatási lehetőségek előmozdítása révén. Célja volt továbbá az önfoglalkoztatás területén kapott információkban a munkaerő-piaci igények kezelése és a nyitott gazdaságról kapott adatok, melyek megmutatták az önfoglalkoztatás új formáit és a munkaerőpiac változó jellegét.

Az álláskeresők rövid távú munkavégzési és önfoglalkoztatási lehetőségeiről nyújtott tájékoztatást a digitális munkahelyek platformján (www.tyomarkkinatori.fi) „önfoglalkoztatás” címszó alatt. Ezt a munkahelypiaci platformot úgy alakították ki, hogy az egyablakos szolgáltatást nyújtson, amelyen keresztül az álláskeresők és a munkáltatók megtalálják az összes szükséges szolgáltatást, beleértve a munkanélküli-ellátásokra vonatkozó információkat, amikor egy álláskereső vesz részt ilyen típusú munkán. 

A többi érdekelt féllel való együttműködés révén a finn PES-nek sikerült innovatív projektet indít az új foglalkoztatási formák megismerésére, elterjesztésére. A kísérleti projekt egyik legfontosabb tanulsága az információ nyújtásának fontossága a munka és a vállalkozói szellem új formáiról szóló csomag ismertetése egy weboldalon. (További részletek a dokumentumban érhetők el.)

Resource Details
Awtur(i) tar-Riżorsa
Tiina Oinonen
Ittajpja r-Riżorsa
Studju tal-Każ
Pajjiż
Data tal-Pubblikazzjoni
Lingwa tad-dokument
Resource media
Login (1)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!