chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

Riżorsa

Hoe creëer je een positief leerklimaat?

Lingwa: NL

Mibgħuta minn Anna Geertsma

De werkgroep “Leren boven kennis – hoe creëer je een positief leerklimaat?” van het HRM Kennisnetwerk verdiepte zich een jaar lang in dit onderwerp. Ze verzamelden informatie uit talloze boeken, artikelen, youtube-filmpjes, whitepapers en websites. Ze deden onderzoek naar best practices in hun eigen organisaties en voerden gesprekken met deskundigen. De belangrijkste inzichten die ze tijdens hun onderzoek opdeden vatten ze samen in negen succesfactoren die van leren een leerbelevenis maken. Vervolgens maakten ze die tastbaar tijdens een festival voor vakgenoten waarin alle negen succesfactoren aan bod kwamen. Het festival is opgezet als een mooie metafoor voor een positief leerklimaat, bestaande uit leerbelevenissen.

Hoe dat eruit zag, klonk en voelde is terug te vinden op www.festivalsense.nl. Met dit whitepaper delen ze hun kennis ook met degenen die er niet bij waren, of die de opgedane kennis willen opfrissen. Ze hopen hiermee collega’s van binnen en buiten het vak te inspireren om in hun eigen (werk-) omgeving een beweging in gang te zetten: naar een positief (of nog positiever) leerklimaat.

Awtur(i) tar-Riżorsa: 
Werkgroep “Leren boven kennis – hoe creëer je een positief leerklimaat?” van het HRM Kennisnetwerk
Data tal-pubblikazzjoni:
Il-Ħamis, 7 novembru, 2013
Lingwa tad-dokument
Ittajpja r-Riżorsa: 
Studju tal-Każ
Pajjiż:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn