chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

 
 

tal-kamra tal-aħbarijiet

Oppisopimuskoulutuksen ja maahanmuuttajien ammatillisen koulutuksen kehittämiseen 9 miljoonaa euroa

17/10/2016
Lingwa: FI

Ministeri Sanni Grahn-Laasonen pitää tärkeänä, että oppisopimuksen ja työssäoppimisen keinoin vahvistetaan erityisesti nuorten ja maahanmuuttajien koulutusta ja työllistymistä.

-Työpaikalla tapahtuvan oppimisen ja yksilöllisten opintopolkujen lisääminen auttaa monia, erityisesti nuoria, suorittamaan tutkinnon loppuun ja laskee työllistymisen kynnystä. Siksi ammatillisen koulutuksen reformissa yhteistyötä työelämän kanssa on tarkoitus edelleen tiivistää, toteaa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Avustuksilla tuetaan opetus- ja ohjaushenkilöstön työelämäyhteistyön kehittämistä, jotta työpaikalla tapahtuvan oppiminen voidaan varmistaa. Nuorten oppisopimuskoulutusta lisätään ja työpaikalla tapahtuvaa opiskelua monipuolistetaan. Tavoitteena on mahdollistaa joustavat opintopolut ja tutkinnon käytännönläheinen suorittaminen. Koulutuksen järjestäjiä tuetaan oppisopimuskoulutuksen ja oppilaitosmuotoisen työpaikalla tapahtuvan koulutuksen yhdistämisessä.

Lisäsi avustuksilla edistetään turvapaikan saaneiden maahanmuuttajien oppisopimuskoulutusta ja työssäoppimista. Tavoitteena on vahvistaa opiskelijan valmiuksia suorittaa ammatillisen tutkinnon osa työpaikalla. Ammatillisen kielitaidon kehittäminen nivotaan osaksi työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Turvapaikan saaneiden maahanmuuttajien oppisopimuskoulutusta edistetään työnantajille maksettavalla korotetulla koulutuskorvauksella.

Avustuksen saajat

Lisätietoja:
- opetusneuvos Mari Pastila-Eklund, puh. 0295 3 30249
- opetusneuvos Jukka Lehtinen, puh. 0295 3 30183
- erityisavustaja Matias Marttinen (ministerin haastattelupyynnöt), puh. 044 269 3113 

Tiedote on julkaistu Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla 17.10.2016.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn