chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

 
 

Riżorsa

OECD:s utbildningsöversikt - Education at a Glance 2015

Lingwa: SV
Document available also in: EN DE PT NL FR BG ES SL LT PL

Mibgħuta minn Ewa GUSTAFSSON

OECD:s utbildningsöversikt – Education at a Glance  – är en årlig sammanställning av internationellt jämförbar statistik över utbildningssystemen och en tillförlitlig källa för korrekt information om utbildningssituationen runt om i världen.  I denna skrift redovisas resultaten från utbildningsinstitutioner; effekten av lärande i de olika länderna; de ekonomiska och mänskliga resurser som investeras i utbildning; tillgång, deltagande och utveckling i utbildningen; inlärningsmiljö och organisation av skolor.

2015 utgåva introducerar mer detaljerad analys av deltagandet i förskola samt högre utbildning. I rapporten undersöks också utbildnings- och social rörlighet för vuxnas första generation med högre utbildning, arbetsmarknadsutfall för nyutexaminerade, och deltagande i arbetsgivarsponsrad formell och/eller icke-formell utbildning. Omfattningen av att använda informations- och kommunikationsteknologi för problemlösning i undervisning och lärande undersöks också. Publikationen ger indikatorer på effekterna av färdigheter på sysselsättning och inkomster, könsskillnader i utbildning och sysselsättning, och bedömningssystem för lärare och skolledare. Rapporten omfattar alla 34 OECD-länder och ett antal partnerländer (Argentina, Brasilien, Kina, Colombia, Indien, Indonesien, Lettland, Ryssland, Saudiarabien och Sydafrika, och för första gången, Costa Rica och Litauen).

Awtur(i) tar-Riżorsa: 
OECD
Data tal-pubblikazzjoni:
It-Tlieta, 24 novembru, 2015
Lingwa tad-dokument
Ittajpja r-Riżorsa: 
Oħrajn
Pajjiż:
Tikketti:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn