chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

Blog

Az EPALE 2020. évi közösségi konferenciájának teljes tartalma egy helyen

16/11/2020
minn Györgyi Bajka
Lingwa: HU
Document available also in: EN ES CS IT FI

EPALE Community Conference 2020 - All the content available here!

 

Az EPALE közösségi konferenciáján világszerte elismert politikai döntéshozók, oktatók és szakemberek találkoztak, akik a felnőttek különböző körülmények közötti oktatásával és képzésével kapcsolatos napi döntéseinkben rejlő lehetőségekre összpontosítanak.

háromnapos online rendezvényre 2020. október 6. és 8. között került sor egyidejűleg az EPALE felületén és a Facebookon, hogy a lehető legtöbben tudjanak részt venni rajta, és sokféle érdeklődőt tudjunk megszólítani.

Az előadások és beszélgetések során érdekfeszítő történeteket, valamint innovatív ötleteket és elgondolásokat volt alkalmunk hallani, amelyekből valódi ihletet meríthettünk. A közösségi konferencia elnevezéssel e közösség összes résztvevője iránti tiszteletünket fejeztük ki. Úgy gondoljuk, hogy mindannyiunknak szerepe van a felnőttoktatás és -képzés átalakításában, és együtt képesek vagyunk újítani, megoldásokat találni és érdemi intézkedéseket hozni.

A háromnapos konferencia programja számos érdekfeszítő témakört tartalmazott: a résztvevők foglalkoztak a társadalmi kirekesztés veszélyének kitett csoportok megszólításával, a digitális lehetőségekhez való hozzáférésben tapasztalható egyenlőtlenség kérdéskörével, a vidéki térségeken belüli digitális társadalmi befogadással, valamint a technológiai felületek és megoldások befogadó jellegének biztosításáról. A mostani – sajnos jelenleg is zajló – világjárvány valójában tovább fokozta az egyenlőtlenségeket, ugyanis a leginkább veszélyeztetett csoportokat érintette a legsúlyosabban.

Erre tekintettel a konferencián elhangzott összes beszédben szó esett arról, hogy az eredményes megszólítás és a befogadó oktatás kulcsa a szerepvállalás és a bevonás„El kell felejtenünk, hogyan tanulunk” – ez a gondolat még napok múltán is foglalkoztatja a résztvevőket.

A kritikai gondolkodás, a kollaboratív tanulás és a különböző megközelítésmódok felfedezésének szükségessége mind arra késztet minket, hogy a technológia helyett inkább a pedagógiára összpontosítsunk. Mindazonáltal a technológia, a mesterséges intelligencia és a játékosítás reflektorfénybe került a konferencián. A mesterséges intelligencia eredményesen támogathatja a tanulási folyamatot, de sosem veheti át a valódi tanárok helyét.

Ezek a rendkívül inspiráló témakörök újult erőt adtak közösségünk tagjainak, hogy új célokat tűzzenek ki és érjenek el, új megoldásokkal kísérletezzenek... és innovatív eszközöket és technikákat próbáljanak ki.

A tanárok, a könyvtárosok, a trénerek, az oktatók, a felnőttoktatás területén dolgozó projektmenedzserek, a coachok, az önkéntesek, az óraadók, a kurátorok, a professzorok, a digitális kalauzok és a felnőttoktatás iránt elkötelezett más szakmabeliek egyaránt megtalálták a konferencia nekik szóló mondanivalóját. Ön se szalassza el ezt a lehetőséget a panelbeszélgetések megtekintésére.

► A konferencia beszámolója innen tölthető le magyarul (HU)

► A konferencia beszámolója innen tölthető le angolul (EN)

► A konferencia teljes programja itt található (EN)

► A konferenciára összeállított eszköztár innen tölthető le (EN)

► A felnőttkori tanulási kiállítás itt tekinthető meg (EN)

► Az EPALE-közösség összes története itt olvasható (EN)

► A konferencia kapcsolatépítési terének felkeresése (EN)

Alább megtalálható az EPALE közösségi konferenciája keretében tartott összes beszéd, panelbeszélgetés és workshop angol nyelven.

 

6 October - Digital Learning & Skills

7 October - Joining forces to provide lifelong upskilling

8 October - Social Inclusion & Democracy

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email