chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

tal-kamra tal-aħbarijiet

Lezárult a 2020-as MCC-DJPlab Smart City Challenge verseny első fordulója

12/11/2020
minn Éva Kovácsné Péter
Lingwa: HU

A Smart City Challenge verseny egy hallgatói ötletfejlesztésből induló kezdeményezés, melyet először 2019-ben rendeztek meg a Mathias Corvinus Collegium diákjai a T-Systems-szel együttműködve. A versennyel a szervezők megpróbálják közelebb hozni jelenünk, jövőnk és a sokak életteréül szolgáló városi környezet valós problémáit. Cél a kiemelkedő tudású egyetemisták munkaerőpiacon elvárt kompetenciáinak erősítése okos városhoz kötődő témákban, egy innovatív gondolatokra, azok kidolgozására és megvalósíthatóságára épülő csapatversenyen keresztül. A nagy sikerre való tekintettel a verseny idén ismét megrendezésre kerül.

Október 18-án véget ért a Mathias Corvinus Collegium és a Digitális Jólét Program társszervezésében megvalósuló MCC-DJPlab Smart City Challenge online válogató köre. Az egyetemistáknak szóló, okos város témakörben másodszor megrendezett verseny fókuszpontjában idén az okos egyetemvárosok, a smart campusok állnak.

Az idei verseny céljai között szerepelt az is, hogy határon túli diákok is bekapcsolódhassanak a megmérettetésbe, az első fordulóra regisztrált 37 csapat között határontúli intézményekben tanuló külhoni magyar diákok is voltak. A versenyzők innovatív ötletekkel, jól kidolgozott prezentációkkal vették az akadályokat, akik közül a szakmai zsűri értékelése alapján került ki az öt legjobb koncepció - KINGuin, LaDebugs, Ötlet, maradhat?, rECOsok, WenNOWatiON - , amelyeket a továbbjutó csapatok a november közepén megrendezendő országos döntőre fejleszthetnek tovább.

Az MCC-DJPlab Smart City Challenge országos döntőjére 2020. november 19-én a CS20 konferencia keretein belül, online kerül sor. Ezt megelőzően november 13-14-én egy ún. online mentoring hétvégén is részt vehetnek a pályázó csapatok, ahol a legnagyobb hazai szaktekintélyei adnak betekintést az okos város témakör legfontosabb szegmenseibe, kutatási irányaiba és főbb kihívásaiba, valamint készségfejlesztő előadások is várják a versenyzőket. 

A versenyről szóló teljes cikk itt olvasható. 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email