chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

Blog

Волонтерство за професионалце

08/09/2020
minn Vedrana Gašić
Lingwa: SR
Document available also in: EN

У својој основи, волонтерство је алтруистичка активност, у оквиру које појединац или група пружају помоћ или услуге некој особи, групи или организацији без било какве новчане добити. Оно може имати много облика, а с обзиром на све већу популарност идеје о волонтирању, сада се нове могућности и програми јављају сваке године.

Традиционално, волонтирање је било уско повезано са помагањем људима у невољи, било локално у оквиру заједнице, или чак и на међународном нивоу, путовањем у земље у развоју. У већини случајева не траже се никакве посебне вештине или формална обука – у питању могу бити еколошке активности, као што је чишћење обале реке, или рад у заједници, попут реновирања дечијег игралишта. Може се радити и о волонтирању на неком догађају, као што је концерт или конференција, или у хитним случајевима, попут поплава или земљотреса. Може бити формално или неформално, у зависности од обима, учесталости и нивоа организације у основи.

Чак и већи број компанија има користи од рада на друштвено одговоран начин, и те компаније организују годишње догађаје у којима њихови запослени учествују у некој активности која помаже заједници у којој раде. То је корпоративно волонтерство. Волонтерство као средство за стицање искуства и радних вештина је такође веома присутно међу ученицима, студентима и онима који су недавно дипломирали.

Сви ови примери су веома добро познати, и има доста чланака на те теме. Ти примери спадају у волонтерство на бази услуга или на бази догађаја. Област волонтерства која је можда мање позната, али није мање важна, јесте волонтерство за професионалце.

Tо значи да ће особа или организација радити са другима и помоћи им користећи своје посебне стручне вештине, везе и ресурсе, бесплатно. Квалификовани волонтер може да буде појединац, али се чешће ради о тиму људи, које подржава компанија која је одлучила да „врати“ заједници. Примаоци су често непрофитне организације које нису у могућности да ангажују стручњаке са тим вештинама, или немају средстава за ангажовање консултаната.

Два модела повезана са овим типом волонтерства су „квалификована услуга на дан“ и „пројектне консултације“. Пружање квалификоване услуге у току једног дана познато је под различитим именима:  хакатон (обично за решавање техничких проблема) и флеш консалтинг. Траје од једног до три дана, и може да обухвати велики број запослених из једне организације са једне стране, као и низ непрофитних организација којима је потребна помоћ, са друге стране. За овај облик је потребно доста промишљања, како би се искористило стручно знање у тако кратком временском периоду.

Пројектне консултације трају временски дуже, од неколико недеља до неколико месеци, и обично се састоје од тога да тим стручњака ради са организацијом како би јој помогао да изведе неки сложенији пројекат. У том периоду, стручњаци се труде да пренесу неке од својих вештина својим непрофитним партнерима. То је главна разлика између волонтерства на бази вештина и „pro bono“ рада, који је чешћи. Када је у питању волонтерство на бази вештина, постоји активни подстицај да тимови сарађују, док „pro bono“ рад обично значи да се стручњаци користе више као ресурс, а мање као партнер.  

Рад „pro bono“ (скраћено од „Pro bono public“ – за јавно добро) обично се повезује са правним сектором, али то не мора увек да буде случај. Све поменуте врсте могу да се виде у технологији, маркетингу, односима са јавношћу, финансијама и другим областима. Рад „ pro bono “ може да буде позајмица радника, функционално усмеравање и менторство, отворено ангажовање запослених по потреби (када се одређени број запослених ставља на располагање кад год се јави потреба), итд.

Све је већи ниво свести о волонтерству, и у компанијама и код њихових запослених. Са све специјализованијим улогама на послу, и све већим нивоом техничког знања које се тражи, волонтерство на бази вештина може донети користи свим странама. Непрофитне организације могу да добију стручност која им је потребна, а коју иначе не би могле да приуште, а компаније то могу посматрати као могућност да њихови запослени усаврше своје вештине радећи на одређеним проблемима са којима се иначе не би срели на пословима којима се свакодневно баве.

Имајући то у виду, постоји велики потенцијал у волонтерству на бази вештина, када је у питању решавање сложених и тешких друштвених изазова. С једне стране, ту су мотивација, добре намере и идеје непрофитних организација, а са друге стране, ту су техничка знања и искуства и сетови специфичних вештина запослених који су стручњаци у одређеним областима, те може доћи до великог пораста успешних и значајних пројеката који се могу спровести у заједницама широм света.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email