Skip to main content
Resource Details
RIŻORSA

Spletna revija ALADIN Online Alert

ALADIN Online Alert je dvomesečna spletna revija, katere cilj je zbrati in deliti na spletu razširjene informacije, prispevke in dokumente s področja izobraževanja odraslih, pismenosti odraslih in vseživljenjskega učenja.

ALADIN – Adult Learning Documentation and Information Network je mreža, ki je bila ustanovljena kot podpora povezovanju in krepitvi dokumentacijskih centrov in knjižnic, ki delujejo na področju izobraževanja in pismenosti odraslih. Ustanovljena je bila leta 1997 na delavnici v okviru CONFINTEE V v Hamburgu. Prizadeva si olajšati globalni dostop do informacij in dokumentacije na področju izobraževanja odraslih in je nekakšen informacijski posrednik med raziskovalci, praktiki in oblikovalci politik za izmenjavo ustreznih informacij o izobraževanju odraslih, odpravljanje neenakomerne porazdelitve dokumentacijskih in informacijskih virov o učenju odraslih ter zagotavljanje usposabljanja na področju izobraževanja odraslih.

Dejavnosti mreže koordinira Lisa Krolak iz Unescovega inštituta za vseživljenjsko učenje (UNESCO Institute for Lifelong Learing – UIL) v tesni povezavi s svetovalnim odborom mreže. ALADIN danes šteje 102 dokumentacijska centra v 48 državah po vsem svetu, pri čemer so nekatere kompleksne univerzitetne knjižnice in raziskovalne enote, nekatere pa majhni centri nevladnih virov in drugih virtualnih zbirk. Član mreže je tudi Andragoški center Slovenije (ACS) s svojo knjižnico.

Resource Details
Awtur(i) tar-Riżorsa
ALADIN Online Alert
Ittajpja r-Riżorsa
Oħrajn
Data tal-Pubblikazzjoni
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!