chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

Riżorsa

A felnőttkori tanulási programok eredményeinek vizsgálata (Monitoring learning outcomes of adult learning programmes) – A monitoring eszközök legjobb európai gyakorlatainak áttekintése

Lingwa: HU

Mibgħuta minn Györgyi Bajka

Ez a 2019-ben megjelent OECD jelentés az alacsonyan képzetteket célzó felnőttkori nem formális tanulási programok eredményeinek és hatásainak vizsgálatára alkalmazott európai jó gyakorlatokat mutat be.

A jó gyakorlatok a programok számos aspektusának vizsgálatára vonatkoznak, mint például a karrier előmenetel, társadalmi hatás, és a tanulók elégedettsége.

A jelentés feltárja az összegyűjtött adatok típusát, az adatgyűjtésben érintett szereplők körét, valamint az alkalmazott módszereket és eszközöket.

A felnőttkori tanulási programok eredményeinek vizsgálata elengedhetetlen ahhoz, hogy lássuk, milyen program működik és a tanulók melyik csoportjánál válik be. A nem formális oktatás hatásainak alátámasztásából a szektor minden szereplője profitálhat, a tanulóktól a társadalom egészéig. Valójában a tanulók a nyilvánosan elérhető információkat használják arra, hogy tájékozódjanak a továbbtanulásról és a jó minőséget biztosító képzőkről. Ezen túl a felnőttkori tanulási programokról következetesen gyűjtött adatok segítik a felnőttképzőknek abban, hogy megmutassák, hogy a nem formális programokat is lehet olyan alaposan monitoringozni és értékelni, mint a formális képzéseket.

 

 

Awtur(i) tar-Riżorsa: 
OECD
Data tal-pubblikazzjoni:
It-Tlieta, 31 Diċembru, 2019
Lingwa tad-dokument
Ittajpja r-Riżorsa: 
Studji u rapporti
Pajjiż:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email