chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

Riżorsa

Raziskava o globalnem učenju v Sloveniji

Lingwa: SL

Mibgħuta minn Neja Colja

SLOGA – Platforma NVO za Razvojno Sodelovanje in Humanitarno Pomoč je maja 2015 izdalo končno poročilo raziskave Globalno učenje v Sloveniji: pregled obdobja 2008–2014.

Raziskavo je pripravil Rene Suša, sodelavec Humanitasa, ki je bil v letih 2008–2014 koordinator delovne skupine za globalno učenje na SLOGI. Raziskava strne dogajanje na področju globalnega učenja (GU), dosežke in neizpolnjene obljube, uspešno in neuspešno sodelovanje z vladnimi akterji in opredeli pomembno vlogo nevladnih organizacij na področju GU v Sloveniji. Prav tako ponudi nekatere definicije GU, njegov razvoj v Sloveniji ter predstavitev ključnih akterjev na področju GU v Sloveniji in širše v Evropi. Kot dodatek je raziskavi priložen seznam gradiv s področja globalnega učenja.

/mt/file/globalnojpgglobalno.jpg

»Globalni izzivi so namreč v Sloveniji še vedno dojeti kot tisto področje, kateremu se posvečamo iz partikularnih interesov, kadar imamo za to razpoložljiv čas in sredstva, sicer pa je pomembnost globalnih problematik bodisi ignorirana bodisi aktivno zanikana,« je eden od zaključkov raziskave Globalno učenje v Sloveniji.

Celotno raziskavo si lahko preberete tukaj.

Awtur(i) tar-Riżorsa: 
Rene Suša,
Data tal-pubblikazzjoni:
Il-Ġimgħa, 1 Mejju, 2015
Lingwa tad-dokument
Ittajpja r-Riżorsa: 
Oħrajn
Pajjiż:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn