chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

Riżorsa

A vállalati útmutató a készségek hiányának megszüntetéséhez

Lingwa: HU

Mibgħuta minn Éva Kovácsné Péter

Manapság számos tényező, beleértve a folyamatos és gyors technológiai fejlődést, valamint az üzleti és működési modell innovációját, hozzájárul a munkaerőpiaci változásokhoz.

Az új készségekkel kapcsolatos követelmények továbbra is megjelennek, míg más készségek elavulttá válnak. És bár a digitális készségek továbbra is létfontosságúak, a jövő munkavállalóinak a személyes készségek megszerzésére, fejlesztésére is egyre nagyobb szükségük lesz.

A negyedik technológiai forradalom által generált készségigényeknek való megfelelés a vállalatokat, cégeket is új feladatok elé állítja. Versenyképességük megtartása érdekében biztosítaniuk kell humánerőforrásuk megfelelő szintű, minőségű továbbképzését, átképzését.

A szervezeteknek meg kell találniuk a készséghiányok megelőzésére szolgáló módszereket.

Az IBM Institute for Business Value kutatásai és elemzései révén olyan készségfejlesztési módszereket generáltak, amelyek erősen befolyásolják a készségek hiányának megszüntetését. Az intézet ajánlást is készített a szervezetek számára, hogy hogyan segítsék a készségekkel kapcsolatos hiányosságok megszüntetését.

 

Awtur(i) tar-Riżorsa: 
Annette LaPrade
Janet Mertens
Tanya Moore
Amy Wright
Data tal-pubblikazzjoni:
It-Tnejn, 2 Settembru, 2019
Lingwa tad-dokument
Ittajpja r-Riżorsa: 
Studji u rapporti
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn