chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

Blog

Vad och hur lär man sig i framtidens arbetsliv?

31/12/2019
minn Sabrina Somersaari
Lingwa: SV
Document available also in: FI

/es/file/canva-personholdinglaptop1jpgcanva_-_person_holding_laptop_1.jpg

 

Hur ser framtidens arbetsliv ut? Hurdana arbetsmiljöer arbetar man i och vilka värderingar leder arbetet? Och i vilken roll befinner sig och betjänar vuxnas lärande framtidens arbetsliv? Allt detta diskuteras i EPALEs miniserie med tre delar Framtidens arbetsliv och livslångt lärande.


DEL 2

Alla människor lär sig genom livet, och allmänbildning, grundläggande färdigheter och kompetens utgör grunden för välbefinnande. Kompetens förnyar arbetslivet och arbetslivet kompetensen – även Finlands framgång i de senaste internationella jämförelserna bygger uttryckligen på kompetens. I den andra delen av miniserien Framtidens arbetsliv och livslångt lärande behandlas i kontexten för inlärning i arbetet de huvudteser för livslångt lärande som definieras Sitras publikation Mot livslångt lärande.
 

Människans medfödda behov och förmåga att lära sig

Alla lär sig genom livet, tes nummer ett. Vi lär oss olika färdigheter från vaggan till graven, en del genom att plugga och annat nästan omedvetet. Såväl i vardagen som i arbetet lär sig människor gärna sådant som de redan är intresserade av. Men hur kan man lära sig väsentliga färdigheter med tanke på att klara av arbetet om man har lite tid och det är svårt att motivera sig?


Hanna-Mari Koski, servicechef vid Akavas fackorganisation för experter och chefer Specia rf svarar:


”Det lönar sig att göra observationer om vad som är det mest meningsfulla sättet för sig själv att lära sig. Förutsätter temat en officiell kurs eller kunde man lära sig genom att lyssna på en podcast, läsa litteratur om temat, bjuda experter inom området på lunch eller med andra kamratinlärningsmetoder? Ofta börjar man allra först fundera över en kurs, även om man borde börja med självreflektion.”


Enligt Koski kan även arbetsgemenskapen ge kraft för lärande av nya färdigheter:


”Inspirera ditt eget team med i det gemensamma lärprojektet. Då behöver du inte själv lära dig allt, utan ni kan dela på de områden som ni ska lära er och lära varandra.”


För några år sedan gjorde World Economic Forum upp en lista över de tio viktigaste arbetslivsfärdigheterna på 2020-talet. Dessa är komplex problemlösning, kritiskt tänkande, kreativitet, sociala färdigheter, samarbetsförmåga, sensationell intelligens, beslutande förmåga, serviceorientering, förhandlingsförmåga och kognitiv flexibilitet.


Det vill säga inte kodning, utan utveckling av kommunikationsfärdigheter. Sociala färdigheter är så kallade grundläggande färdigheter, en del av allmänbildning och en grund för välfärd, som Sitras andra tes för livslångt lärande lyder. 
 

Man ska lära sig att leda sig själv och andra

Otaliga arbetslivsundersökningar visar att även om ledningens roll som en auktoritär chef som flåsar anställda i nacken har förändrats, har ledningens och chefernas uppfattningar och attityder om utveckling av kompetens en stark koppling till arbetstagarnas lärande. Att bli intresserad är en naturlig egenskap för människan, men omständigheterna kan knäcka den.


Informationspaketet 10 askelta uudistumiseen som togs fram inom projektet Arbetsliv 2020 erbjuder verktyg för ett förnyande ledarskap. Då cheferna uppmuntrar och erbjuder möjligheter att lära sig nya färdigheter, är det lättare för de anställda att söka sig till ”studier”.


Enligt Sitras tredje tes förändrar ny slags kompetens vårt sätt att arbeta, och arbetslivets krav förändrar åter kompetensen och sätten att utföra arbetet. Alla nya sätt är emellertid inte bra. Till exempel då arbetsuppgifter hopar sig tyr sig många till bedräglig multitasking, dvs. att göra saker samtidigt.


Specia har hittat ett sätt att hantera arbetskaos. Fackorganisationen har erbjudit sina medlemmar arbets-retreater sedan 2015 och resultaten har varit revolutionerande. Enligt en enkät som genomfördes av Arbetshälsoinstitutet motsvarar sex arbetstimmar på en arbets-retreat en normal arbetsdag på över 11 timmar.


”På en arbets-retreat knogar man på tillsammans, men var för sig. Man hör bara knappandet på datorn och pennans sus. Det är en supereffektiv arbetsdag som är annorlunda på ett härligt sätt”, beskriver Koski.
 
 

PROGRAM
9.00–9.20      Arbets-retreatens introduktion
9.20–10.50    Den första arbetsperioden
10.50–11.00   Paus
11.00–12.30   Den andra arbetsperioden
12.30–13.30   Lunch
13.30–15.30   Den tredje arbetsperioden
15.30–16.00   Slutdiskussion, feedback och nätverkande
16.00             Dagen slutar

 

Tabell: Exempelprogram på Specia rf:s arbets-retreat.

På arbets-retreaten lär man sig produktiva arbetssätt och att leda sin egen tidsplanering. Målet är att minska den stress som uppstår i arbetet med hjälp av den effektiva pomodoro-metoden som börjar med att man väljer en helhet eller arbetsuppgift som man jobbar med. Under pomodoro gör man inget annat arbete, öppnar inte e-posten eller tittar inte i telefonen. Arbetet görs i 25 minuters perioder.


Enligt Sitras fjärde tes är det viktigt att höja hela befolkningens och organisationernas kompetensnivå, eftersom Finlands framgång bygger på medborgarnas kompetens. Framtidens arbetsliv ligger bara några steg borta från oss alla – kom med på studievägen till exempel genom att dela de nya idéer som du fått genom denna blogg med dina kollegor!

 

Text: Linda Juntunen
Bild: Canva

 

Linda Juntunen är en frilansjournalist som fotograferar och skriver. Juntunen arbetade som programsakkunnig i Utbildningsstyrelsens Internationaliseringstjänster för allmänbildande utbildning och vuxenutbildning under 2017–2019. Juntunen som njuter av internationalism är utbildad till magister i vuxenpedagogik.

Miniserien är producerad av Finlands nationella stödkontor för EPALE. Du hittar alla avsnitt som publicerats i serien på miniseriens ingångssida.

 

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn