chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

 
 

Вдъхновяващи примери за учене на работното място

Използвайте максимално съдържанието на EPALE, като влезнете през профила си. Така ще може да коментирате съдържанието и ще имате пълен достъп до ресурсите. 

 

Скъпи EPALE колеги,

През месец ноември тематичният фокус на EPALE беше върху ученето на работното място за възрастни. През този период общонстта EPALE и националните екипи публикуваха множество вдъхновяващи изследвания, статии, доклади и други ресурси по темата. Посетете тематичната ни страница Учене на работното място, за да намерите материалите (съдържанието е различно в зависимост от езиковите Ви предпочитания). Не забравяйте да посещавате редовно EPALE за ново съдържание!

Между 11-13 ноември, EPALE организира он-лайн събитие за събиране на успешни проекти в областта на ученето на работното място. Имахме разнообразно включване от широк кръг професионалисти в сектора за учене на възрастни от 20 Европейски страни. Благодарим на всички, които споделиха с нас ценния си принос към EPALE общността!

Прочетете тук статията, която съдържа резюме от модератора на събитието Andrew McCoshan.

 

Актуални блог постове

Три гласа: Как бъдещето доказва нашите умения? (EN, EL, FI)

Markus Palmén  прави видео интервюта с три експерта - в сферата на прогнозирането и анализа, представител на обучаемите и представител на индустрията относно бъдещите умения за учене през целия живот на работното място.

Не искам да уча (EN, RO, ES)

Как може да направим ученето на работното място и ученето на възрасти отново привлекателни за всички? Gina Ebner споделя идеите си.

Вдъхновяващи примери (EN, EL, CS) и шест предизвикателства (EN, RO) на дигиталното учене на работното място

В тези две статии тематичният координатор на EPALE Andrew McCoshan изследва възможностите и придизвикателствата на дигиталното учене на работното място.

Каква роля може да имат обучаващите институции при ученето на работното място? (EN)

Каква роля може да имат професионалистите в сектора за учене на възрастни за по-ефективното учене на работното място? Прочетете статията на  Simon Broek , за да разберете.

Центрове за високи постижения в ПОО: какво означават за учителите и обучителите? (EN)

Центровете за високи постижения в ПОО са значим компонент в Европейската политика за образование и обучение. Прочетете тази статия, за да разберете какво означава това за професионалистите в сектора.

 

Новини от Европа

Ноември беше интензивен месец в сектора на учене на възрастни в Европа:

  • Форум за ученето на възрастни  се проведе в Португалия. Целта на събитието беше дискутиране върху начините за преодоляване на неграмотността при възрастните и запознаване на участниците с различни методологии. (PT)
  • Министерството на образованието и науката на Латвия домакинства форум за образование на възрастни  за дискутиране на възможностите и предизвикателствата пред образованието на възрастни на работното място и да открои най-добрите практики в обучение на заетите лица. (LV)
  • Във Финландия,правителството предложи €20 милиона  зи високоеефективни услуги за образование и заетост. Финансирането ще подкрепи съществуващите възможности за обучение и ще подготви възрастните за промяна в трудовия живот. (FI)

 

Използвайте максимално съдържанието на EPALE, като влезнете през профила си. Така ще може да коментирате съдържанието и ще имате пълен достъп до ресурсите.