chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

 
 

Inspirerande exempel från lärande på arbetsplatsen

Få ut det mesta av EPALE genom att logga in på ditt konto. Då kan du betygsätta och kommentera innehåll och det ger dig tillgång till hela EPALEs utbud.

 

Kära EPALE-medlemmar,

I november fortsatte EPALEs tematiska fokus att vara vuxnas lärande på arbetsplatsen. Under denna tid publiceras ett antal inspirerande fallstudier, artiklar, rapporter och andra resurser om ämnet på EPALE. Besök vår tematiska sida Lärande på arbetsplatsen (Workplace learning) för att hitta dem (innehållet varierar beroende på språkinställning). Glöm inte att besöka EPALE regelbundet för att ta del av nytt innehåll!

Mellan den 11-13 november organiserade EPALE ett online-evenemang för att samla in framgångsrika exempel som handlar om lärande på arbetsplatsen. EPALE fick in olika bidrag från ett brett spektrum av yrkesverksamma inom vuxnas lärande, från sammanlagt 20 europeiska länder. Tack alla som delat med sig av sina ovärderliga bidrag i EPALE-gemenskapen!

Läs denna artikel som innehåller en sammanfattning av moderatorn för evenemanget; Andrew McCoshan.

 

Senaste blogginläggen

Three voices: How to future-proof our skills? (EN, EL, FI)

Markus Palmén genomförde videointervjuer med tre experter från framtidssektorerna, studentrepresentation och industrin om framtiden för livslångt lärande och kompetens på arbetsplatsen.

I don’t want to learn (EN, RO, ES)

Hur kan vi göra lärande på arbetsplatsen och vuxenutbildning i allmänhet attraktivt igen för eleverna? Gina Ebner delade med sig av sina reflektioner.

Inspiring examples (EN, EL, CS) and six challenges (EN, RO) of digital learning in the workplace

I dessa två artiklar undersökte EPALE temakoordinator Andrew McCoshan möjligheterna och utmaningarna för digitalt lärande på arbetsplatsen.

What role can adult learning providers play in workplace learning? (EN)

Vilken roll kan vuxna lärande proffs spela för att effektivisera arbetsplatsen? Läs denna artikel av Simon Broek för att ta reda på det.

Centres of Vocational Excellence: what do they mean for teachers and trainers? (EN)

Center av Yrkesmässig Excellence utvecklas till en viktig del av EU:s yrkesutbildningspolitik. Läs den här artikeln för att lära dig vad detta betyder för utövare i sektorn.

 

Nyheter från Europa

November was a busy month in the adult learning sector across Europe:

  • Ett forum för reflektion över vuxnas lärande ägde rum i Portugal. Syftet med evenemanget var att diskutera hur analfabetism hos vuxna kan hanteras och bekanta deltagarna med olika metoder. (PT)
  • Samtidigt var det lettiska ministeriet för utbildning och vetenskap värd för ett forum om vuxnas lärande. Där diskuterades möjligheterna och utmaningarna för vuxnas lärande på arbetsplatsen och även vilka är de bästa metoderna för utbildning av anställda. (LV)
  • I Finland föreslog regeringen att öronmärka 20 miljoner euro till utbildningstjänster och anställningstjänster som har stor inverkan. Finansieringen kommer att stödja befintliga utbildningsmöjligheter och förbereda vuxna på förändringar i arbetslivet. (FI)

 

Få ut det mesta av EPALE genom att logga in på ditt konto. Då kan du betygsätta och kommentera innehåll och det ger dig tillgång till hela EPALEs utbud.