chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

 
 

Inspirerende eksempler fra læring på arbejdspladsen

Få mest muligt ud af EPALE ved at logge ind. Det vil gøre det muligt for dig at vurdere og kommentere på indhold, og det vil give dig adgang til alle platformens funktioner.

 

Kære EPALE kolleger,

I november var EPALEs tematiske fokus fortsat voksenlæring på arbejdspladsen. I løbet af måneden offentliggjorde EPALEs nationale teams og brugere en række inspirerende casestudier, artikler, rapporter og andre ressourcer om emnet.Besøg vores tematiske side Læring på arbejdspladsen for at se materialerne (Indholdet varierer i de forskellige sprogversioner). Glem ikke at besøge EPALE jævnligt for at se det nye indhold!

Fra 11. til 13. november organiserede EPALE en online event for at indsamle succesfulde projekter om læring på arbejdspladsen. Vi fik adskillige bidrag fra et bredt udsnit af voksenlæringsprofessionelle fra 20 europæiske lande. Vi takker alle for at dele deres værdifulde bidrag med andre EPALE-brugere!

Tag et kig på denne artikel, der indeholder et sammendrag af eventen udarbejdet af moderator Andrew McCoshan.

 

De seneste blogposter

AMU Nordjylland: Inspirationen kommer fra forskellige steder  Læs interviewet med direktør for AMU Nordjylland, Peter Thomsen, der fortæller om sine erfaringer med internationalt samarbejde. (DK)

Three voices: How to future-proof our skills? (EN, EL, FI)

Markus Palmén gennemførte video-interviews med tre eksperter inden for fremtidsforskning, studenterrepræsentation og industri om livslang læring og arbejdsmarkedsfærdigheder. (EN)

I don’t want to learn (EN, RO, ES)

Hvordan kan vi gøre læring på arbejdspladsen og voksenlæring generelt mere attraktivt for voksne igen? Gina Ebner delte sine refleksioner.

Inspiring examples (EN, EL, CS) og six challenges (EN, RO) om digital læring på arbejdspladsen.

I disse to artikler undersøgte EPALEs tematiske koordinator Andrew McCoshan muligheder og udfordringer forbundet med digital læring på arbejdspladsen.

What role can adult learning providers play in workplace learning? (EN)

Hvilken rolle kan voksenlæringsprofessionelle spille for at gøre læring på arbejdspladsen mere effektiv? Læs denne artikel af Simon Broek, hvis du vil vide mere.

Centres of Vocational Excellence: what do they mean for teachers and trainers? (EN)

Centre for "Vocational excellence" er ved at udvikle sig til vigtige komponenter i EUs erhvervsuddannelsespolitik. Læs denne artikel, hvis du vil vide, hvad det betyder for undervisere på erhvervsuddannelserne.

 

Nyheder fra Europa

November var en travl måned i voksenlæringssektoren i Europa:

  • Et forum for refleksion over voksenlæring holdt møde i Portugal. Målet med arrangementet var at diskutere, hvordan analfabetisme blandt voksne kan tackles samt at gøre mødedeltagerne bekendte med forskellige metoder. (PT)
  • Samtidig var Letlands Ministerium for Uddannelse og Forskning vært for et voksenuddannelsesforum, der diskuterede muligheder og udfordringer relateret til voksenuddannelse på arbejdspladsen samt fokuserede på best practices i oplæring af ansatte. (LV)
  • I Finland fremsatte regeringen et forslag om at øremærke 20 millioner euro til effektiv uddannelse og beskæftigelsesindsatser. Midlerne skal understøtte eksisterende uddannelsesmuligheder og forberede voksne på ændringer i arbejdslivet. (FI)

 

Få mest muligt ud af EPALE ved at logge på. Det vil gøre det muligt for dig at vurdere og kommentere på indhold, og det vil give dig adgang til alle platformens funktioner.