chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

tal-kamra tal-aħbarijiet

Filmska zgodba o EPALE

15/09/2015
minn Ajda Turk
Lingwa: SL

Kako dobro poznate spletno platformo za izobraževanje odraslih? In jo tudi uporabljate pri svojem delu? V kratkem filmu o EPALE predstavljamo štiri zgodbe izobraževalcev odraslih v Sloveniji, ki so EPALE že izkusili na svoji koži. Vedo, kaj lahko tam najdejo, s kom se lahko povežejo in kakšne ideje lahko na njem širijo.

Petra Kirn je samostojna izobraževalka, ki zelo dobro pozna t. i. MOOC-e (Masive Open Online Courses). O njih je že pisala na EPALE in od strokovnjakinje za e-učenje iz Norveške prejela povratno informacijo. Svojo izkušnjo deli kot prva protagonista filma. Za njo Darijan Novak, ACS, meni, da je EPALE odlično orodje za delitev dobrih praks, posebno na področju video vsebin, ki je eden najbolj zapostavljenih izobraževalnih virov. To, kar pri svojem delu uspešno uporablja nekdo v Evropi, lahko tudi nekdo drug, ki živi povsem drugje. Pomembno je le, da delimo kakovostne vsebine in se na ta način povezujemo.

Mag. Brigita Kruder, Ljudska univerza Slovenska Bistrica, je EPALE očaral predvsem s svojo širino. Zanj iskreno pravi, da je njen prvi klik v dnevu. Dodana vrednost, urejenost in preglednost vsebin je tisto, kar jo navdušuje nad njegovo redno uporabo. Hkrati pa ji predstavlja zelo dobro možnost za izraz svojih vrednot in lastnega dela. Podobnega mnenja je še zadnji protagonist v filmu, Metod Pavšelj, RIC Novo mesto, ki je kot projektni koordinator poskrbel, da je njihov mednarodni projekt ravno s pomočjo EPALE doživel odlično promocijo v Evropi.

Slovenski video o EPALE ni edini, ki je nastal v Evropi. Ogledate si lahko tudi druge. Nastali so v koordinaciji Nacionalnih podpornih služb, ki delujejo na Hrvaškem, v Veliki Britaniji, Avstriji, Nemčiji in drugod. Nekatere si lahko ogledate tukaj. Če si slovenskega še niste ogledali, pa vabljeni, da to storite. Objavljen je tudi na Facebook strani EPALE Slovenija.

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn