chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

 
 

Riżorsa

Haasteet maahanmuuttajien integroitumisessa kansainvälisille työmarkkinoille

Lingwa: FI

Mibgħuta minn Sabrina Somersaari

Maahanmuuttajien integroituminen ja aktiivinen osallistuminen työmarkkinoille on yksi tärkeimmistä kysymyksistä Euroopan Unionissa (EU). Se on korkealla julkisessa agendassa ja usein esillä uutisissa. Integraatioprosessi on tärkeä sekä taloudellisesta näkökulmasta että sosiaalisen yhteenkuuluvuuden ja koheesion kannalta. Integraatioprosessi ei kuitenkaan ole sujunut täysin ilman ongelmia.

Yksi isoimmista haasteista integraatiossa on maahanmuuttajien korkeampi työttömyysaste ja matalammat tulot, kuin kantaväestöllä (ks. esim. OECD1 /European Union 2015). Näihin haasteisiin on monia eri syitä, esimerkiksi alemmat koulutustasot ja kantaväestön syrjivät asenteet maahanmuuttajia kohtaan. Monilla mailla on myös ongelmia tunnistaa koulutuksia ja tutkintoja, jotka on hankittu EU:n ulkopuolella. Nämä haasteet on poistettava, jos työllisyysasteen halutaan olevan yli 75% vuoteen 2020 mennessä, kuten EU tavoittelee.

Tutkimusraportti on osa kansainvälistä Erasmus+ -hanketta nimeltä ”RIECE” (Pakolaisten, turvanpaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien osallisuuden edistäminen työmarkkinoilla yrittäjyysosaamisen kehittämisen pohjalta).

Awtur(i) tar-Riżorsa: 
RIECE erasmus+
Data tal-pubblikazzjoni:
It-Tlieta, 22 Ottubru, 2019
Ittajpja r-Riżorsa: 
Studji u rapporti
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn