chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

Kalendarju

Работилница за кариерно советување/ Punëtori këshillimi për karrierë

Mibgħuta minn Fatma Bajram Azemovska 1 xahar 1 Ġimgħa ilu

Is-Sibt 26 Settembru 2020
Skopje
,

Стела објавува повик за учество на втората работилница од серијалот „Отклучи го твојот потенцијал“ посветена на кариерно советување за жени и девојки која ќе се одржи на 26 септември (сабота) со почеток од 10 часот. Обуката ќе биде одржана на платформата зоом, а сите детали ќе бидат договорени со избраните кандидатки.
Целта на работилницата е учесничките да ја истражат својата лична визија за кариера, да ги дефинираат своите цели, да ги истражат своите интереси и вредности поврзани со кариерата преку различни алатки за саморефлексија.
Предавачки на обуката ќе бидат Ивана Маринчек и Радмила Живановиќ, кариерни советнички и психотерапевтки. Заинтересираните треба да се регистрираат на https://forms.gle/pj6qMTJrry3H9CGx8 или да изразат интерес за учество на info@stella.mk.
На работилницата ќе биде обезбеден симултан превод од македонски на албански и обратно.
Работилницата ја организира Здружението за еднакви можности Стела Скопје во рамки на проектот „Поддршка на економско јакнење на девојките и жените во руралните средини“ поддржан од Цивика мобилитас, програма на Швајцарската агенција за развој и соработка (СДЦ) за поддршка на граѓанското општество во Македонија, која ја спроведуваат НИРАС од Данска, Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и ФЦГ од Шведска.

Stella lajmëron thirrje për pjesëmarrje në punëtorinë e dytë të serisë “Zbërthe potencialin tënd” e dedikuar për këshilla në karrierë për gra dhe vajza që do të zhvillohet më 26 shtator ( e shtunë) me fillim nga ora 10. Trajnimi do të zhvillohet në platformën Zoom dhe të gjitha detajet do të vendosen me kandidatet e zgjedhura.
Qëllimi i punëtorisë është që pjesëmarrëset të kërkojnë vizionin e tyre individual për karrierë, të definojnë qëllimet e tyre, të kërkojnë gjërat që ju bëjnë përshtypje dhe vlerat lidhur me karrierën me mjete të ndryshme pë vetreflektim.
Ligjëruese në trajnim do të jenë Ivana Marinchek dhe Radmila Zivanovic, këshilltare karriere dhe psikoterapeute. Të interesuarat duhet të regjistrohen https://forms.gle/XgGWrpfPrRTFudMH8 në ose të shprehin interes në info@stella.mk.
Në punëtori do të ketë të siguruar përkthim të vazhdueshëm nga gjuha maqedone në gjuhën shqipe dhe anasjelltas.
Punëtorinë e organizon Shoqëria për mundësi të barabarta Stella Shkup në kuadër të projektit "Mbështetje për fuqizimin ekonomik të vajzave dhe grave në zonat rurale" i mbështetur nga Civica Mobilitas, Programi i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC) për të mbështetur shoqërinë civile në Maqedoni, të cilën e zbatojnë NIRAS nga Danimarka, Qendra Maqedonase për Bashkëpunim Ndërkombëtar (MCMS) dhe FCG nga Suedia.

Lingwa primarja:
Tip ta' avveniment: 
Avveniment ta’ Żvilupp Professjonali
Ħlas mitlub għall-attendenza: 
Le
Avveniment online: 
Iva
It-tip ta' organizzatur: 
Avveniment ieħor
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email