chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

 
 

Kalendarju

NEUROANDRAGÓGIA A KIREKESZTÉS ELLEN

Mibgħuta minn Anildo Vedovatti 3 xhur 1 Ġimgħa ilu

Il-Ħamis 17 Ottubru 2019
Budapest
,

NEUROANDRAGÓGIA A KIREKESZTÉS ELLEN” című projekt* a Laterna Magica Nonprofit Kft, az ELTE PPK Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet és a Magyar Pedagógiai Társaság egy Erasmus+ program magyarországi partnereiként tartják zárókonferenciájukat 2019. október 17-én, csütörtökön 10-12 órakor tartják az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar (Budapest 1075 Kazinczy u. 23-27.) fszt. 4. számú termében, amire mérden érdeklődőt örömmel várnak. 

A rendezvény programja: .

9.30 Regisztráció

10.00-10.20: Megnyitó: Kraiciné dr. Szokoly Mária PhD c. egyetemi docens: A neuroandragógia lehetséges helye, szerepe a humán szakemberek képzésében.

10.20-10.50: Szári Norbert pedagógus: A Neuroandragógia a kirekesztés ellen c. nemzetközi Erasmus projekt tudományos eredményei.

10.50.-11.10: Dr. Boga Bálint: Kitekintés a gyógyászat felé - A művészetterápia lehetőségei az Alzheimer kór vonatkozásában, különös tekintettel a költészetre.

11.10-11.25 Bíró Dániel projektmenedzser: A projekt eredményei a projektmenedzsment szempontjából (a projekt erősségei, a továbblépés lehetőségei).

11.25-11.50 Kérdések és válaszok.

11.50-12.00 Zárszó

 

*:  A „NEUROANDRAGÓGIA A KIREKESZTÉS ELLEN” című projektet a lengyelországi Społeczna Akademia Nauk (Társadalomtudományi Egyetem, Lodz) koordinálja, Ausztria, Csehország, Görögország, az Egyesült Királyság és Magyarország részvételével. A projekt célja, hogy alkalmazza a neurodidaktika felnőttoktatásra vonatkozó legújabb ismereteit a hátrányos helyzetű csoportok támogatására (ideértve a munkanélkülieket, az 50 év felettieket, a fogyatékosságot, a bevándorlókat, az alacsonyan képzett embereket, a fejletlenebb régiókból származókat, stb), hogy ösztönözzék őket az egész életen át tartó tanulás folyamatában. Ezek az emberek gyakran olyan kompetenciákkal kapcsolatos hiányosságokat mutatnak, amelyek megakadályozzák a társadalmi és szakmai életben való hatékony részvételüket, mint például: információszerzés és feldolgozás, kritikai gondolkodás, problémamegoldás, motiváció, önértékelés, kreativitás. Ez kihatással lehet van olyan közvetett problémákra is, mint például a munkanélküliség, a szegénység, a társadalmi és kulturális kirekesztődés. A projektmunka során az ideg és agykutatásokon alapuló legrelevánsabb oktatási stratégiákat összegyűjtjük, hogy segítsük a felnőtt tanulókat az egyéni szükségleteiknek megfelelő készségek és kompetenciák fejlesztésében, amelyet így a társadalmi és szakmai kirekesztés ellensúlyozására használhatnak. A neurológiai tudományok olyan új információkat szolgáltatnak, amelyek lehetővé teszik a tipikus oktatási és tanulási problémák átértelmezését. Különös figyelmet szentelnek az emberi agyra, az emberi viselkedésre és az egész életen át tartó tanulás képességének kapcsolatára. Az emberi agy működésének ismerete szerint, a neuroandragógia a tanulási képességek fejlesztését hangsúlyozza az egyes tanulók képességeinek és kognitív feltételeinek megfelelően. Ez az oktatási modell sikerrel alkalmazható minden korosztály számára, amely akár különböző oktatási tapasztalattal vagy diverzifikált társadalmi-gazdasági háttérrel rendelkezik. A program fontosnak tartja a tanulás érzelmi aspektusát, a belső motiváció erősítését a tanulásban, ami különösen fontos a felnőtt emberek számára.

A projekt fő célcsoportjai:
- a hátrányos helyzetű csoportokból származó, a társadalmi kirekesztés által fenyegetettek
- tanárok, oktatók, felnőtt tanulókkal dolgozó trénerek vagy a kirekesztés ellen küzdő segítő szervezetek munkatársai
- a tágan értelmezett felnőttoktatással foglalkozó intézmények

 

Lingwa primarja:
Tip ta' avveniment: 
Konferenza
Ħlas mitlub għall-attendenza: 
Le
Data ta' għeluq għar-reġistrazzjoni: 
17/10/2019
Avveniment online: 
Le
Organizzat minn: 
Laterna Magica Nonprofit Kft., az ELTE PPK Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet és a Magyar Pedagógiai Társaság
It-tip ta' organizzatur: 
Avveniment ieħor
Proġett tal-UE Nru.: 
2017-1-PL01-KA204-038442
Grupp fil-mira: 
Netwerks u organizzazzjonijiet tat-Tagħlim tal-adulti
Tema indirizzata:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn