chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Pjattaforma Elettronika għat-Tagħlim għall-Adulti fl-Ewropa

Kalendarju

Gradniki gibanja

Mibgħuta minn Mojca Vilfan 2 xhur 3 ġimgħat ilu

Is-Sibt 25 Jannar 2020
Brezje na Gorenjskem
,

Seminar je namenjen učenju Gradnikov gibanja - oblik gibanja, ki spodbujajo razvoj osnovnih gibalnih vzorcev, ki so temelj našega delovanja in podlaga vsakemu učenju in delovanju. Gradniki so lahko naša spodbuda v vseh življenjskih obdobjih, največkrat pa so uporabljeni pri spodbudi razvoja v zgodnjem obdobju, tudi pri otrocih s posebnimi potrebami, in ohranjanju ter spodbujanju delovanja v tretjem življenjskem obdobju. Seminar je namenjen vsem, ki delajo z mlajšimi, s starejšimi ali z osebami s posebnimi potrebami in želijo z uporabo gibanja naravno podpreti temelje za učenje: spodbuditi razumevanje in organizacijo za delovanje v svetu. Naučimo se opazovati gibanje in na podlagi tega poiskati prave gibalne dejavnosti, ki spodbudijo učenje.

/mt/file/1848530713926572175159997199748243332669608njpg18485307_1392657217515999_7199748243332669608_n.jpg

Gradniki gibanja

 

Kljub temu, da so bili Gradniki gibanja prvotno oblikovani kot podporna metoda za učenje otrok s posebnimi potrebami, predstavljajo temelj vsakemu učenju. V Sloveniji in po svetu opažamo kako koristni so Gradniki, ko jih uporabimo z ljudmi v tretjem življenjskem obdobju, ko je potrebno ponovno okrepiti osnovne spretnosti, ki so temelji učenja zato, da starostniki ohranjajo svoje delovanje na vseh področjih v optimalnem stanju. Zelo učinkoviti so tudi takrat, kadar želimo delovanje podpreti po stresnem dogodku, bolezni, poškodbi ... Postanejo lahko pomembno orodje v skrbi za našo starejšo populacijo doma in v ustanovah, da bi jim z optimalnim delovanjem možganov in telesa omogočili kakovostno delovanje v svetu tudi v pozni starosti. Z Gradniki okrepimo zavedanje telesa in njegovo skladno delovanje. Tako se lahko laže organiziramo v svojem delovanju in delovanju v okolju. Zato lahko tudi v tretjem življenjskem obdobju ohranjamo odnose in gradimo nove povezave z okoljem. Ko razumemo in se znamo organizirati v okolju takrat lahko polno delujemo v svetu in to si želimo tudi za starejše.

 

/mt/file/mblcecemejpg-0mbl_ceceme.jpg

Gradniki gibanja

Vsebina seminarja je del vsebine sistema Brain Gym za otroke s posebnimi potrebami. Je licenčni seminar iz sisema Movement Based Learning.

 


Seminar izvajam Mojca Vilfan, profesorica razrednega pouka in defektologije in licencirana učiteljica in svetovalka programov Brain Gym in Movement Based Learning. Na podlagi 20 let izkušenj kot učiteljca v slovenskem sistemu vzgoje in izobraževanja sem nova teoretična spoznanja s področja gibanja in delovanja možganov pri učenju oblikovala v vrsto izobraževanj in delavnic. Posebna pozornost sem vedno namenjala tudi staršem in strokovnim delavcem, ki v stresnem vsakdanu potrebujejo konkretna orodja in znanja, da okrepijo sebe in svoje in ponavadi za to ne dobijo posebnega vodenja. Najprej zanimiva, potem pa strokovno privlačna, je postala populacija naših najstarejših, kjer so pristopi drugačni, rezultati pa neverjetni. Veselim se, da se na tem področju izobražujejo tudi strokovnjaki, ki s svojim delom ciljajo predvsem na to populacijo.

Začetki mojega delovanja so v želji, da bi strokovnim delavcem, ki so vpleteni v vzgojo in izobraževanje naših najmlajših predstavili pomen gibanja, kot orodja za spodbujanje učenja. Specifični postopki so spodbudili izobraževanje strokovnjakov, ki spodbujajo učenje in razvoj otrok s posebnimi potrebami. Naravno se je znanje prenašalo tudi na druga starostna obdobja, saj si ne glede na starost vsak učeči želi uporabiti vse svoje potenciale in učenje doživljati kot prijetno vseživljenjsko dejavnost. V delavnicah, svetovanju in izobraževalnih dogodkih smo začeli izobraževati tudi strokovnjake, ki delajo na področju izobraževanja odraslih, skrbi za starostnike. Pomemben del naše pozornosti namenjamo konkretnim izobraževanjem, svetovanjem in vodenju odraslih, staršev ali skrbnikov, ki si želijo konkretnih pristopov za delo s svojimi otroki ali oskrbovanci.

Lingwa primarja:
Tip ta' avveniment: 
Avveniment ta’ Żvilupp Professjonali
Ħlas mitlub għall-attendenza: 
Iva
Data ta' għeluq għar-reġistrazzjoni: 
13/01/2020
Avveniment online: 
Le
Organizzat minn: 
Saturn Izobraževanje in svetovanje: spodbujamo naravno učenje z uporabo gibanja in sistemov Brain Gym in Movement Based Learning s svetovanjem staršem in strokovnim delavcem; izvajamo licenčna in druga izobraževanja za odrasle.
It-tip ta' organizzatur: 
Avveniment ieħor
Dettalji ta' kuntatt: 
https://www.braingym.si/ bg.mojca@gmail.com
Grupp fil-mira: 
Netwerks u organizzazzjonijiet tat-Tagħlim tal-adulti
Tema indirizzata:
Miri u objettivi: 
Spoznati sistem, ki temelji na naravnem gibanju in postavlja ter utrjuje temelje za učenje v vseh življenjskih obdobjih. Naučiti strokovne delavce opazovanja gibanja in uporabe Gradnikov gibanja v vsakdanu. Opolnomočiti starše in zaposlene v vzgoji in izobraževanju na vseh stopnjah in za vsa starostna obdobja za uporabo novih pristopov za spodbujanje razvoja in krepitev kompetenc. Obogatiti delovanje posameznikov, tudi starostnikov za polno življenje in učenje.
Riżultati tat-tagħlim mistenni: 
Udeleženci prejmejo obsežen priročnik in se naučijo vseh vaj Gradnikov gibanja, opazovanja gibanja za razumevanje delovanja in izbiro gibanja, ki spodbudi delovanje in nadaljnje učenje. Seminar je lahko začetna stopnja v postopku pridobivanja licence za uporabo in poučevanje metode.
Rikonoxximent / ċertifikazzjoni tal-parteċipazzjoni u/jew riżultati tat-tagħlim: 
Slovensko potrdilo in originalni certifikat MBL, Inc.
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn