Resource Details
Ресурси

Rapid E-learning módszertan

Ezt a módszertant a „Rapid e-Learning Master” Erasmus+ projekt keretén belül hozták létre – főként a kisközép- és a nagy vállalatok részére. A projekt célja, hogy ez az új tanulási módszer, a „rapid e-learning” – a továbbiakban: REL – minél ismertebbé váljon, és pozitív hatást gyakoroljon a vállalatokra. A Projekt Konzorcium négy szervezete: a Nowoczesna Firma S.A. (Lengyelország), a Management Observatory Foundation (Lengyelország), a Trebag (Magyarország) és a HIC Slovakia (Szlovákia).

A projekt másik célja, hogy kidolgozzon egy olyan módszertant és útmutatót, amivel a REL – kurzusokat a vállalatok hatékonyan tudják alkalmazni, és előnyeit megvalósítani. A REL lényege, hogy rövid tréning modulokat használ, speciális eszközökkel, mint pl. az Adobe Captivate, Articulate Storyline vagy Lectora. Ez megfelel a vállalatoknál jelentkező növekvő igényeknek, hogy részükre relevánsabb és vonzóbb tanulási/tréning lehetőségek álljanak rendelkezésre.

A publikáció elején az olvasó megismerkedhet a REL rövid történetével, avval, hogy mik a legfőbb különbségek a REL és a klasszikus EL között, képet kap a technológiai tényezőkről és a REL aktuális helyzetéről Európában. Ezután bemutatásra kerülnek a REL andragógiai aspektusai, mint például a tanulók típusai, tanulási stílusok, előnyök és kihívások, amelyek nagyon fontosak ebben a témakörben. Ezután ismertetik a REL eszközöket, beleértve az eszközök előnyeit és hátrányait, adnak ötleteket a használatukhoz és leírják azokat a kritériumokat, amelyeknek meg kell felelniük ahhoz, hogy az adott eszköz valóban értékes legyen. 

Resource Details
Resource author
Reinhold Hofmann
Вид ресурс
Можности и ресурси
Земја
Európa
Датум на објавување
Language of the document
magyar
Login (4)
Themes addressed

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!