European Commission logo
Креирајте профил
News
Новости

Резервирај го датумот за 2021 ЕПАЛЕ Конференцијата на заедницата!

Save the date!

На 12-13 Октомври 2021, ЕПАЛЕ ќе биде домаќин на Конференција на заедницата, која е отворена за целата заедница на учење на возрасните низ цела Европа.  Конференцијата ќе се одржи целосно он-лајн, со што ќе овозможи широко учество и активен придонес на широка група социјални партнери од сите сектори низ Европа. 

ЕПАЛЕ Конференција на заедницата ќе овозможи форум за размена и соработка помеѓу експертите за з учење на возрасните, обучувачи, обезбедувачи на обуки и креатори на политики. Таа ќе им овозможи можност да разговараат за тоа како образованието за возрасни може да помогне да се реобликува нашето општество, и д апромовира инклузивни и одржливи модели. 

Конференцијата ќе овозможи дискусија за улогата која ја има учењето за возрасните низ повеќе нивоа на транзиција (зелена, демографска и дигитална), со особен акцент на предизвикот никој д ане биде изоставен. 

Пленарните сесии ќе се одржуваат овде на ЕПАЛЕ во текот на две утра, на 12 и 13 октомври.

...Но, Конференцијата не завршува овде! Напротив! 

Наредната недела, на  18 и 19 октомври, конференцијата ќе овозможи простор за заедничка акција. Учесниците ќе имаат можност да го изразат своето мислење, и да се вклучат во четири работилници, за кои е потребна регистрација.  Плус, Конференцијата исто така ќе биде домаќин на неколку Национални панели кои ќеим овозможат на учесниците да го продлабочат и да ги дискутираат нациналните приоритети и практики... на националните јазици. Националните панели ќе се случуваат помеѓу 12 и 19 октомври. 

Следете не за сите детали!  

Login (52)

Сакаш друг јазик?

Овој документ исто така е достапен и на други јазици. Ве молиме изберете еден од наведените подолу.
Switch Language

Сакаш да напишеш статија?

Не се двоуми да го направиш тоа!

Кликни на линкот подолу и започни со постирање на статијата!