Skip to main content
News
Новости

Новата Еразмус+ официјално може да започне!

Почитувани,

Европската Комисија ја објави новата Еразмус+ програма за следниот седумгодишен период 2021-2027 година.

Програмата е проектирана со буџет од 28,4 милјарди евра за целиот период на европско ниво и е планирано да опфати повеќе од 10 милиони учесници.

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност како носитетел на овие процеси во Еразмус+ програмата во Република Северна Македонија која воедно е и програмска земја во прилог го објавува програмскиот водич за Еразмус+ програмата, како и повикот за аплицирање за 2021 година.

Дополнително, следниов период ќе бидат објавени сите официјални и потребни документи на нашата веб страна и ќе бидат достапни за потенцијалните корисници (апликациски формулари, поединечни буџети и дополнителни информации).

Повик за предлог-проекти 2021 – Програма Еразмус+

2021-erasmusplus-programme-guide_en 

Login (0)

Сакаш да напишеш статија?

Не се двоуми да го направиш тоа!

Кликни на линкот подолу и започни со постирање на статијата!