European Commission logo
Create an account
News
Vijesti

Јавни позив за сарадњу у оквиру пројекта „Изградња дигиталних предузетничких капацитета код старијих особа кроз иновативне тренинг системе“ – eDigiStars

Развојна агенција Републике Српске, као партнер у пројекту „Изградња дигиталних предузетничких капацитета код старијих особа кроз иновативне тренинг системе“ – eDigiStars, објављује Јавни позив за сарадњу свим субјектима који се баве посредовањем у запошљавању, невладиним организацијама и другим институцијама у Републици Српској активним у области запошљавања, посебно организацијама и институцијама чија су циљна група старији од 50 година.

Институције које испуњавају наведене услове, имаће прилику да учествују у обуци која ће им помоћи да се боље упознају са потребама ове популације, као и да стекну вјештине за лакше препознавање потреба за специфичним дигиталним вјештинама својих незапослених клијената.  Поред тога, имаће могућност да регрутују и укључе своје клијенте у eDigiStars пилот обуке за унапређење дигиталних вјештина, а исто тако и да се активно укључе у даљу реализацију пројекта с циљeм његове успјешне реализације.

Заинтересоване институције попуњен образац за пријаву требају доставити на имејл адресу info@rars-msp.org, најкасније до 20. октобра 2021. године. Након провјере, изабране институције и организације потписаће Меморандум о разумијевању са Развојном агенцијом Републике Српске. Циљ сарадње је успјешно провођење пилот обука до јуна 2022. године за особе 50+, а сарадња може бити продужена и након провођења пилот обука на основу заједничке одлуке.

У случају додатних питања будите слободни да нас контактирате. Контакт особа у Развојној агенцији Републике Српске је Александар Вуковић, комуникациони менаџер у оквиру пројекта, имејл: aleksandar.vukovic@rars-msp.org, број телефона: 051/222-120.

„Изградња дигиталних предузетничких капацитета код старијих особа кроз иновативне тренинг системе“ – eDigiStars је пројекат који суфинансира Европска унија кроз INTERREG Дунавски транснационални програм. Циљ пројекта је пружити одрживо међусобно повезано рјешење за практичну обуку у дигиталној области за незапослене и старије од 50 година. То ће се постићи кроз интензивну сарадњу са свим релевантним актерима, развијањем мреже, гдје се захтјеви привреде могу брзо пренијети у практични материјал за обуку, а корисници могу добити сертификат о стеченим дигиталним вјештинама који је прихваћен од стране послодаваца, што ће допринијети проналаску, задржавању или побољшању њиховог посла.

Партнерство eDigiStars пројекта чине актери из 8 земаља Дунавске макрорегије. Пројектни партнер из Републике Српске/Босне и Херцеговине је Развојна агенција Републике Српске.

Образац за пријаву преузмите ОВДЈЕ.

Login (0)

Prijavite se ili Registrujte da biste postavljali komentare.

Želite napisati članak?

Ne ustručavajte se to učiniti!

Kliknite na donji link i počnite pisati novi članak!

Najnovije diskusije

Kakav je opis posla za menadžera centra za obrazovanje odraslih?

Pusto je na vrhu centra za obrazovanje odraslih. Ovaj osjećaj nije formulisan u opisu posla za mjesto menadžera centra za obrazovanje odraslih.
Ovo je poziv da podijelite opis vašeg posla - bez obzira na format - i poziv da podijelite osjećanja o usamljenosti, ili drugima, u vrhu centra za obrazovanje odraslih.

More