European Commission logo
Create an account
Resource Details
RESURS

Yrkesnorsk – en nettbasert arena for å lære norsk i arbeidslivet

Yrkesnorsk.no er en nettside for voksne flyktninger og innvandrere. Fagressursene blir utviklet for Voksenopplæringen i Skien kommune av Lina Vikre Skifjeld, Stine Hansen Bakkebø og Hanne Bakken Bjørnstad. 

 

Denne nettsiden er en læringsarena hvor brukerne kan tilegne seg et ordforråd og faglig kunnskap knyttet til ulike yrker, i tillegg til sosiale ferdigheter og kulturell innsikt. Målsettingen er å bidra til at brukerne raskere kommer opp på et språklig, kulturelt og kunnskapsmessig nivå som gjør det lettere å integreres i arbeidslivet i Norge. Siden er gratis å bruke. Lærere kan bruke siden som et utgangspunkt for ulike temaer, og bruke hele eller deler av innholdet. Det er økende vanskegrad på temasidene. Siden kan brukes både individuelt, i grupper og i samlet klasse. Innholdet kan vises på IPad, pc og mobil, når som helst og hvor som helst.

 

Til å utvikle interaktive/selvrettende oppgaver brukes H5P. Dette er en plugin som er gratis å bruke, og som stadig blir utviklet. Plattformen som blir brukt, er Wordpress.  

 

I løpet av 2019/ 2020 vil læringsarenaen bli forbedret. Forsiden vil bli mer visuell og med bedre navigering. Det vil komme læringsressurser med filmer av ulike yrker og oppgaver til disse.  

 

Eksempellenker:

https://yrkesnorsk.no/yrker-i-norge/

https://yrkesnorsk.no/sms-3/

 

Klikk her for å se en video om Yrkesnorsk.

 

Resource Details
Display on portal
Autor resursa
Lina Vikre Skifjeld, Stine Hansen Bakkebø, Hanne Bakken Bjørnstad
Vrsta resursa
Otvoreni obrazovni resursi
Zemlja
Norge
Datum objave
Language of the document
Norsk
Login (0)

Prijavite se ili Registrujte da biste postavljali komentare.

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!