News
Vijesti

Prijave za obuku za omladinske radnike u Jermeniji

U glavnom gradu Jermenije – Jerevanu od 13-20.06.2022. godine održaće se Erasmus+ trening za omladinske radnike, pod nazivom “Moving Ideas Forward: Moving Ideas Forward: Guidance to Successful Youth Organisations”.

Projekat “Moving Ideas Forward” bavi se nizom zajedničkih izazova u tri međusobno povezane oblasti. Prva od njih je održivo upravljanje nevladinim organizacijama uopšte, uključujući organizacionu demokratiju, vođstvo i motivaciju volontera, uključivanje manjina i lica u nepovoljnom položaju, antidiskriminaciju i pristupačnost. Druga glavna oblast je uspješno prikupljanje sredstava, novi poslovni modeli u medijima, upravljanje projektima i evaluacija, uključujući komunikaciju i tehnologije koje se koriste za planiranje i nadzor (kao što su Trello ili Gantt). Poslednja oblast je razvoj međunarodnih mreža i saradnje.

Učesnici će tokom obuke imati priliku da stiču  praktične vještine:

– u upravljanju nevladinom organizacijom (npr. pisanje strateških planova, komunikacija sa javnim vlastima, inkluzivnost projekata);

– u razvoju projekata, menadžmentu i prikupljanju sredstava (traženje grantova, popunjavanje obrazaca za prijavu, pisanje planova prikupljanja sredstava, komunikacija sa potencijalnim donatorima, praćenje i evaluacija projekta, pisanje različitih izveštaja);

– u razvoju organizacionih strategija i novih prijedloga projekata;

– sposobnost korišćenja savremenih tehnologija za komunikaciju, planiranje i nadzor i kako ih koristiti u svom radu;

– meke vještine koje su važne za omladinske radnike, kao što su umrežavanje, samoprezentacija ili jezičke vještine;

– uvid u međunarodne i nacionalne mogućnosti prikupljanja sredstava.

U malim grupama (do 3 osobe) i pod nadzorom mentora, učesnici će raditi na konceptima svojih projekata ili inicijativa na temu po svom izboru – npr. obuka, projekat međunarodne saradnje, nastavni plan i program, medijski projekat, kampanja, komunikaciona strategija, prijedlog novog poslovnog modela ili strategije organizacije, strategija prikupljanja sredstava ili plan kako da se mladi više angažuju u aktivnostima omladinskog rada.

Učesnici će moći da razviju nove kvalitetne projekte i aktivnosti u oblasti omladinskog rada, podignu relevantne kompetencije među svojim kolegama ili vršnjacima, unaprede kapacitete svojih sadašnjih ili budućih organizacija, inspirišu i osnaže mlade da preuzmu aktivnu ulogu u društvo i razvijaju nove inicijative. Takođe će razmijeniti veštine i najbolje prakse u organizacionom i projektnom razvoju.

Obuku će pohađati 24 omladinska radnika i predstavnici omladinskih organizacija Jermenije, Crne Gore, Italije, Češke, Portugala, Litvanije, Nemačke i Slovačke (po 3 iz svake zemlje).

Aplikaciona forma za prijavu nalazi se na linku:

https://docs.google.com/forms/d/1M5HEQ4GaLU8gXo8bPin_eVLCT3eWasHw0PQFCmYCNLI/viewform?edit_requested=true , a mogu se prijaviti treneri, mladi lideri i volonteri, peer-to-peer edukatori, omladinski radnici, predstavnici omladinskih organizacija, projekt menadžeri i njihovi asistenti, ili mladi medijski producenti stariji od 18 godina, koji znaju engleski jezik.

 

Login (0)

Prijavite se ili Registrujte da biste postavljali komentare.

Želite napisati članak?

Ne ustručavajte se to učiniti!

Kliknite na donji link i počnite pisati novi članak!

Najnovije diskusije

Kakav je opis posla za menadžera centra za obrazovanje odraslih?

Pusto je na vrhu centra za obrazovanje odraslih. Ovaj osjećaj nije formulisan u opisu posla za mjesto menadžera centra za obrazovanje odraslih.
Ovo je poziv da podijelite opis vašeg posla - bez obzira na format - i poziv da podijelite osjećanja o usamljenosti, ili drugima, u vrhu centra za obrazovanje odraslih.

More