News
Vijesti

Poziv za uključivanje u program stručnog osposobljavanja - Institut za medije Crne Gore

Instiut za medije Crne Gore (IMCG) pruža priliku diplomcima zainteresovanim za novinarstvo, medijsku pismenost i građanski aktivizam da se prijave za program stručnog osposobjavanja u Institutu.

Nudimo mogućnosti za sticanje znanja iz novinarstva, medijske pismenosti, projektnih aktivnosti, kao i mogućnost umrežavanja sa mladim ljudima iz regiona I šire, kroz mreže čiji smo član.

IMCG daje priliku za troje diplomaca sa studijskih programa: novinarstvo, medijske studije i novinarstvo, mediji, humanističke nauke i mediji, žurnalistika, engleski jezik I književnost, a koji bi bili dio malog, kreativnog tima koji bi sa njima posvećeno radio na sticanju znanja I vještina na polju medija.

Dodatno, kroz naše projektne aktivnosti, visokošolcima nudimo mogućnost za dodatnim, raznovrsnim i inovativnim treninzima na polju novinarstva, medijske pismenosti, digitalnih vještina i ljudskih prava, u zemlji i okruženju.

Kroz progame stručnog osposobljavanja Instituta u posledje tri godine je prošlo devet polaznika, koji su svoj profesionlani razvoj nastavili dalje u Institutu, redakcijama medija u Crnoj Gori, javnim službama ili se odlučili za nastavak školovanja.

Pravo na stručno osposobljavanje imaju visokošolci bez radnog iskustva, a koji su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Stručno osposobljavanje traje devet mjeseci, a priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci. Za period od devet mjeseci država svakom korisniku isplaćuje mjesečnu naknadu u visini polovine prošlogodišnje prosječne plate u Crnoj Gori.

Program zvanično počinje 15. januara i traje do 15. oktobra 2022. godine. Prijave su otvorene od 20. oktobra do 20. novembra i podnose se elektronski: https://www.euprava.me/prijava

Login (0)

Prijavite se ili Registrujte da biste postavljali komentare.

Želite napisati članak?

Ne ustručavajte se to učiniti!

Kliknite na donji link i počnite pisati novi članak!

Najnovije diskusije

Kakav je opis posla za menadžera centra za obrazovanje odraslih?

Pusto je na vrhu centra za obrazovanje odraslih. Ovaj osjećaj nije formulisan u opisu posla za mjesto menadžera centra za obrazovanje odraslih.
Ovo je poziv da podijelite opis vašeg posla - bez obzira na format - i poziv da podijelite osjećanja o usamljenosti, ili drugima, u vrhu centra za obrazovanje odraslih.

More