News
Vijesti

POZIV ZA STAŽIRANJE MLADIM NOVINARIMA I STUDENTIMA NOVINARSTVA

Poziv za stažiranje za mlade novinare i studente novinarstva

 

Ako ste student/kinja novinarstva, fakulteta društvenih nauka i mladi/a novinar/ka željni praktičnog iskustva, pozivamo vas da se prijavite na petodnevni trening i plaćenu novinarsku praksu koju organizuje Institit za medije Crne Gore.

Uvodni trening traje pet dana i održaće se od 24. do 28. januara 2022. Godine,  u Podgorici , nakon čega će polaznici imati dvomjesečnu novinarsku praksu u vodećim crnogorskim medijim, uz mentorstvo urednika.

Na treningu će učestvovati deset izabranih polaznika dok je stažiranje obezbijeđeno za petoro mladih kolega koji tokom obuke pokažu najviše interesovanja.

U okviru petodnevnog treninga izabrani polaznici će imati prilike da se, kroz predavanja i praktične vježbe, upoznaju sa osnovnim novinarskim formama, etikom u novinarstvu, novinarskim standardima, načinima pretrage podataka, verifikacijom izvora, fotoprodukcijom, alatima za provjeru informacija i osnovama mobilnog novinarstva.

Trenerski tim se sastoji od iskusnih novinara, urednika i medijskih profesionalaca. Metodologija treninga je interaktivna i praktična, kako bi se učesnici što bolje pripremili za praksu u partnerskim medijima – Vijestima, Monitoru, Pobjedi, Radiju Crne Gore i Gradskoj TV. Biografije trenerskog tima možete pogledati ovdje >>> Prisustvo svim fazama programa (trening i praksa) je obavezno. 

Ko se može prijaviti i kako?  Pravo učestvovanja imaju studenti i studentkinje završnih godina novinarstva i komunikologije iz Crne Gore, kao i mladi novinari i novinarke sa ne više od tri godine radnog iskustva. Da biste se prijavili, potrebno je da pošaljete:  • Ukoliko ste student/kinja- uvjerenje da ste student/kinja odsjeka za novinarstvo/komunikologiju ili kopija indeksa • Popunjen aplikacioni formular, koji možete preuzeti ovdje >>> • Motivaciono pismo

Prijave možete slati na e-mail: imcg@mminstitute.org do ponedeljka 17. januara 2022. godine. Prijave koje stignu nakon navedenog roka, ili budu nepotpune, neće biti uzete u razmatranje. Ukoliko imate dodatna pitanja možete ih poslati na gore navedeni e-mail ili kontaktirati nas putem brojeva telefona: 067 822 652 i 020 202 175.

Ovu aktivnost organizujemo u okviru projekta ,,Resursni centar za organizacije civilnog društva-faza II“, koji realizuje Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) u partnerstvu sa NVO Natura i Instutom za medije Crne Gore (IMCG). Projekat finansira Evropska unija, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori. 

 

Preuzeto sa sajta Insatituta za medije Crne Gore https://www.mminstitute.org/20220103.html 

Login (0)

Prijavite se ili Registrujte da biste postavljali komentare.

Želite napisati članak?

Ne ustručavajte se to učiniti!

Kliknite na donji link i počnite pisati novi članak!

Najnovije diskusije

Kakav je opis posla za menadžera centra za obrazovanje odraslih?

Pusto je na vrhu centra za obrazovanje odraslih. Ovaj osjećaj nije formulisan u opisu posla za mjesto menadžera centra za obrazovanje odraslih.
Ovo je poziv da podijelite opis vašeg posla - bez obzira na format - i poziv da podijelite osjećanja o usamljenosti, ili drugima, u vrhu centra za obrazovanje odraslih.

More