Skip to main content
News
Vijesti

Hakathon u Nikšiću kroz projekat VIRAL

Primijeniti znanje stečeno kroz fakultetsko obrazovanje, riješiti stvarne probleme s kojima se susreću preduzeća iz poljoprivrednog sektora u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a pritom se dobro zabaviti sa svojim kolegama – sve to će to biti u prilici da učine učesnici hakatona koji će biti organizovani u Nikšiću, Mostaru i Banja Luci u drugoj polovini maja.

Hakatoni, organizovani kroz projekat VIRAL koji je kofinansiran sredstvima Evropske unije kroz Erasmus + program, biće fokusirani na primjenu informacionih tehnologija u poljoprivredi kroz razvoj softverskih i/ili hardveskih rješenja za izazove sa kojima se suočavanju poljoprivredna preduzeća u svakodnevnom poslovanju.

U toku 48h, timovi sastavljeni od studenata fakulteta uključenih u implementaciju projekta, radiće u prostorijama Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis, Inovacionog centra Banja Luka i INTERA Tehnološkog parka, na razvoju ovih rješenja uz pomoć mentora iz različitih područja, a kroz program će imati pirliku da čuju i različite govornike, te da nauče nešto više o vještinama prezentovanja. Timovi će svoja rješenja prezentovati pred stručnom komisijom, koja će izabrati one najbolje i nagraditi ih vrijednim nagradama.

Vodeći partner na projektu VIRAL je Univezitet u Banja Luci, a projekat implementiraju Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Džemal Bijedić Mostar, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Tuzli/Elektrotehnički fakultet, Univerzitet Bijeljina, Univerzitet Waigeningen, Univerzitet Maribor, Univerzitet Bukurešt, Agro-voće, Jaffa-komerc, Plantaže 13. jul, Western Balkans Institute, Inovacioni centar Banja Luka, INTERA Tehnološki Park i Crnogorska Asocijacija za nove tehnologije MANT.

 

***Preuzeto sa sajta IPC Tehnopolis - Nikšić https://www.tehnopolis.me/online/mne/viral-proljece-donosi-tri-hakathon…

 

Login (0)

Prijavite se ili Registrujte da biste postavljali komentare.

Želite napisati članak?

Ne ustručavajte se to učiniti!

Kliknite na donji link i počnite pisati novi članak!

Najnovije diskusije