European Commission logo
Create an account
News
Vijesti

Finalna konferecija projekta CROWN

U utorak, 12.7.2022. godine u prostorijama Centra kreativne industrije Sisak održana je finalna konferecija projekta CROWN koji su tokom posljednje dvije godine zajednički implementirali Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA, kao vodeći partner, te Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i INTERA Tehnološki Park kao projektni partneri.

Konferencija je započela pozdravnim govorima tokom kojih su se prisutnima obratili Andreja Šeperac, direktorica JU Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije, Vedran Šimunović, direktor INTERA Tehnološkog Parka, Ivan Celjak, župan Sisačko-moslavačke županije, te Nataša Tramišak, ministarka regionalnog razvoja i fondova EU. Istaknuta je važnost regionalnog i prekograničnog umrežavanja, kao i stvaranje temelja za daljnji razvoj ekonomije i poslovnog okruženja u regiji.

Prisutni su u nastavku imali priliku upoznati se s aktivnostima i rezultatima projekta CROWN kroz koje su ih provele Nikolina Radić i Ana Bogdanović, članice projektnog tima. One su se osvrnule na radne pakete, razvijene materijale, organizovane događaje i implementirane aktivnosti koje su tokom dvije godine stavljale naglasak na razvoj preduzetništva u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Učesnici konferencije su imali priliku i iz prve ruke čuti iskustvo sudjelovanja u projektnim aktivnostima koje je predstavila Josipa Bencek, jedna od pobjednica startup programa koja je u prethodnom periodu sa svojim kolegama radila na razvoju vlastite crowdfunding kampanje. Program konferencije je obuhvatio i izlaganje Nikole Nikšića koji je predstavio stanje i potencijale malog i srednjeg preduzetništva u Sisačko-moslavačkog županiji, ali i Aleša Pevca koji se osvrnuo na preduzetništvo u Sloveniji.

Konferencija je završila predstavljanjem plana razvoja preduzetništva u SMŽ te okruglim stolom na kojem su Tihomir Babić, Hrvoje Balen, Mihaela Munko i Jurica Vuković s moderatoricom Ivanom Kuzlić Matanović razgovarali o razvoju konkurentnosti i poticajnog poslovnog okruženja.

Konferencija ujedno predstavlja i svečano obilježavanje kraja projekta koji je bio sufinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije.

Login (0)
Themes addressed

Prijavite se ili Registrujte da biste postavljali komentare.

Želite napisati članak?

Ne ustručavajte se to učiniti!

Kliknite na donji link i počnite pisati novi članak!

Najnovije diskusije

Kakav je opis posla za menadžera centra za obrazovanje odraslih?

Pusto je na vrhu centra za obrazovanje odraslih. Ovaj osjećaj nije formulisan u opisu posla za mjesto menadžera centra za obrazovanje odraslih.
Ovo je poziv da podijelite opis vašeg posla - bez obzira na format - i poziv da podijelite osjećanja o usamljenosti, ili drugima, u vrhu centra za obrazovanje odraslih.

More