Blog
Blog

Medjunarodni dan obrazovanja

MEĐUNARODNI DAN OBRAZOVANJA 24.01.2021.

1        6

Kroz obrazovni sistem fizičko vaspitanje nudi učenicima ono što im je neophodno- pravilan rast i razvoj,  poboljšanje motoričko- funkcionalnih sposobnosti, sticanje znanja i veštine u pojedinačnim i ekipnim sportovima, negovanje kulture i tradicije, sticanje znanja o zdravoj ishrani i aktivnom načinu života, značaju boravka u prirodi i fer plej igri.

Povodom Dana obrazovanja učenici prvog razreda su kroz radionice i grupni rad obradili segmente fizičkog vaspitanja- vežbanje i zdravlje, zdrava ishrana i sport, sportska školska takmičenja, aktivnosti u prirodi, aktivan način života i posebno zanimljiva tema je bila: Koje aktivnosti ili sport bi rado voleli da obrađujemo tokom nastave fizičkog vaspitanja,a do sada nisu imali priliku, nešto novo i nesvakidašnje. Savremen doba dovelo je do pada fizičke aktivnosti dece i adolescenata, a trenutna situacija povodom  Covid 19 dodatno smanjila aktivnosti. Učenike je potrebno podstaći, ohrabriti i ponuditi im vežbe i aktivnosti koje mogu samostalno vežbati i sprovoditi u kućnim uslovima.“ U vežbanju je zdravlje“- bio je zaključak ssa časa.

5          7

. Učenici  Jelena i Ivan, koji su aktivni sportisti, podelili su svoja iskustva trenažnog procesa kao dobar  primer kvalitetno provedenog vremena, veliku dobrobit zdravlju i druženju tokom treniranja. Učenice Anđela Nikčević i Lucija Šundić( džudistkinja, osvajačica bronzane medalje na Državnom prvenstvu u kadetskom uzrastu) su predstavile učenicima kroz prezentaciju ulogu i značaj fizičkog vaspitanja.

3 

4