Skip to main content
Blog
Blog

EPALE podcast: Učenje i obrazovanje odraslih na globalnom nivou

Svi znamo u kojoj mjeri se razlikuje učenje i obrazovanje odraslih širom Evrope, kao i to kakav izazov može biti za države članice EU postizanje dogovora o zajedničkim prioritetimaGina Ebner iz EAEA je razgovarala sa profesoricom  Katarinom Popović, generalnom sekretarkom Međunarodnog savjeta za obrazovanje odraslih, koja govori o zbog čega je značajno prioritizovanje obrazovanja i učenja odraslih na globalnoj agendi, objašnjava koliko civilno društvo može doprinijeti predstojećoj konferenciji CONFINTEA VII, i dijeli svoje strahove i nade za budućnost.

Svi znamo u kojoj mjeri se razlikuje učenje i obrazovanje odraslih širom Evrope, kao i to kakav izazov može biti za države članice EU postizanje dogovora o zajedničkim prioritetima. Sada zamislite da pokušavate da unaprijeditet ulogu učenja i obrazovanja odraslih na globalnom nivou i da postignete kompromis sa sve 193 države članice UNESCO.Nemoguće? Ipak svakih 12 godina, Međunarodna konferencija o obrazovanju odraslih (CONFINTEA) pokušava samo to da uradi.

Gina Ebner iz EAEA je razgovarala sa profesoricom  Katarinom Popović, generalnom sekretarkom Međunarodnog savjeta za obrazovanje odraslih, koja govori o zbog čega je značajno prioritizovanje obrazovanja i učenja odraslih na globalnoj agendi, objašnjava koliko civilno društvo može doprinijeti predstojećoj konferenciji CONFINTEA VII, i dijeli svoje strahove i nade za budućnost.

   

Poslušajte podcast:

     

Eksperti koji su dali doprinos i linkovi za ključne resurse :

Katarina Popović,  generalna sekretarka Međunarodnog savjeta za obrazovanje odraslih i profesorica na Odsjeku za pedagogiju i andragogiju, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Srbija.

       

Resursi:

Međunarodni savjet za obrazovanje odraslih (link is external)

Međunarodna konferencija o obrazovanju odraslih  (CONFINTEA)

Globalni izvještaj o učenju i obrazovanju odraslih  (GRALE)

   

Priznanja:

Podcast EAEA.

Login (8)

Prijavite se ili Registrujte da biste postavljali komentare.

Želite drugi jezik?

Ovaj dokument je dostupan i na drugim jezicima. Odaberite jedan od njih u nastavku.

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!

Najnovije diskusije