chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Eiropas Pieaugušo izglītības e-platforma

 
 

Resurss

Nederlandse fotostripserie ondersteunt oudere patiënten in gesprekken met huisarts

Valoda: NL

Publicēja Marissa VAN DER VALK

RUG-promovenda Ruth Koops van ’t Jagt ontwikkelde in het kader van het Europese health literacy-project IROHLA een serie van zeven fotostrips: ‘Praten met je dokter’. De strips, die zowel digitaal als op papier verschijnen, behandelen zeven thema’s die regelmatig aan bod komen tijdens gesprekken van oudere patiënten met hun huisarts.

 De digitale versies komen onder meer op de website oefenen.nl, het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden wil verbeteren.

De papieren versies zullen onder meer verspreid worden in wachtkamers van huisartsenpraktijken. De fotostrips verschijnen ook in het Engels, Duits, Italiaans en Hongaars en worden de komende tijd in verschillende onderzoeken getest.

Zie ook het interview met maakster Ruth Koops van 't Jagt op EPALE.

Resursa autors(-i): 
R. Koops van 't Jagt, Fotostrips.nl, Het Derde Bedrijf
Publicēšanas datums:
Ceturdiena, 25 Jūnijs, 2015
Dokumenta valoda
Resursa veids: 
Atvērtie izglītības resursi
Valsts:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn
Refresh comments Enable auto refresh

Tiek rādīts 1. - 3. no 3
  • Lietotāja Sjoerd Wijkel attēls
    Kunnen wij de strips ook krijgen om ze van audio te voorzien en in onze bronnenbank te plaatsen? We zijn bezig om een nieuwe Alfa site te bouwen waar iedereen toegang toe heeft. http://fcsprint2.nl/bronnen/?parentmenu=839&menu=2971 s.wijkel@fcroc.nl
  • Lietotāja Ben Vaske attēls
    Dat is niet mogelijk. Ze komen op Oefenen.nl, voorzien van audio en een aantal vragen. Oefenen.nl is voor iedereen thuis toegankelijk.
  • Lietotāja Ben Vaske attēls
    En ook van belang! De fotostrips komen in gedigitaliseerde vorm op Oefenen.nl.