chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Eiropas Pieaugušo izglītības e-platforma

Resurss

Publikacija dobrih praks pri Uresničevanju prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO)

Valoda: SL

Publicēja Simona Kavčič

/lv/file/zvopngzvo.png

Kar trije primeri dobrih praks projekta EPUO v Sloveniji so svoje mesto našli v publikaciji Dobre prakse pri Uresničevanju prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO) 2012–2016 (Good practices in the implementation of the European Agenda for Adult Learning from 2012 until 2016). To so motivacijski filmi, strokovni dogodki EPUO za razvoj temeljnih zmožnosti odraslih in Parada učenja, ki jih pripravljajo, koordinirajo in izvajajo na Andragoškem centru Slovenije (ACS).

 

Publikacija prinaša primere dobrih praks, tudi zgoraj omenjene slovenske, ki so jih nacionalni koordinatorji razvili med letoma 2012 in 2016. Med implementacijo programa so nacionalni koordinatorji razvili številne uspešne dejavnosti, ki so imele v državah velik pozitiven vpliv, dobre prakse pa želijo deliti tudi z drugimi, ki jih zanima področje izobraževanja odraslih. 

Publikacija je sicer prva različica zbirke dobrih praks nacionalnih koordinatorjev, v prihodnje si jih želijo izdati še več. Nacionalni koordinatorji za Uresničevanje EPUO prejemajo finančno podporo Evropske komisije v okviru programa Erasmus+. Sredstva so namenjena opravljanju dejavnosti, ki prispevajo k reševanju nizke vključenosti odraslih v izobraževanju in usposabljanju, zlasti tistih z nizkimi spretnostmi. 

 

/lv/file/epuopng-0epuo.png

Resursa autors(-i): 
Education, Audiovisual & Culture Executive Agency, Erasmus+
Publicēšanas datums:
Ceturdiena, 1 Decembris, 2016
Dokumenta valoda
Resursa veids: 
Citi
Valsts:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn