chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Eiropas Pieaugušo izglītības e-platforma

Ziņu sadaļa

Zingend (Nederlands) leren

26/12/2016
NSS EPALE Nederland
Valoda: NL
Document available also in: EN

Film: de Volkskrant

Een taal leer je door er in te zingen. Zet je geluid aan en geniet van de initiatieven van muziekpodium Paradiso en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. 

Dankzij het filmpje dat de Volkskrant online zetten is het inmiddels (ook) een hit op social media: de 'Zing Nederlands Met Me' sessies van muziekpodium Paradiso. Het podium organiseert sinds enige tijd maandelijkse meezingconcerten voor iedereen die (beter) Nederlands wil leren. Een uur lang worden zes verschillende Nederlandse liedjes gezongen, van Benny Neyman tot Kenny B. Compleet met een pianist, professionele voorzanger, liedteksten en een drankje. Het idee is dat je door een taal te zingen, de taal sneller leert. De toegang is gratis, maar deelnemers moeten wel even reserveren om niet voor een dichte deur te staan.

‘Zing Nederlands Met Me’ is oorspronkelijk ontwikkeld als ‘De Gelukkig Zijn Sessies’ door de Ancienne Belgique (AB), het toonaangevende concertpodium in Brussel, in samenwerking met Theater van A tot Z. In samenwerking met AB breidde Paradiso dit initiatief uit naar Amsterdam.

 

Zingen in de Bieb

Ook de Bibliotheek Zuid-Kennemerland besteedt aandacht aan zingend Nederlands leren. In het najaar organiseerde de bibliotheek twee keer een avond ‘Zingen in de Bieb’, onder andere bezocht door vluchtelingen uit Syrië. Een woordvoerster van de bibliotheek liet via de website www.telmeemettaal.nl het volgende weten: “Ze vinden het allemaal erg leuk, het is gezellig en je leert gaandeweg wat Nederlands. We gaan er zeker mee door.”

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn