Pārlekt uz galveno saturu
News
Ziņas

Center medgeneracijskega učenja Šaleške doline

 

Prvi korak pri iskanju znanja je tišina, drugi poslušanje, tretji pomnjenje, četrti vaja in peti – učenje drugih.

(Solomon Ibn Gabirol)

 

V Centru medgeneracijskega učenja Šaleške doline si že vse od ustanovitve leta 2013 prizadevamo za povezovanje vseh generacij in se spopadamo z ovirami, ki so posledica vse globljega generacijskega prepada. S pomočjo mentorjev, prostovoljcev in različnih organizacij v Šaleški dolini v vseh treh občinah organiziramo številne ustvarjalne in izobraževalne delavnice, katerih namen je združevanje ljudi različnih starosti, skupno učenje in razvijanje medsebojnega spoštovanja in razumevanja. Tako se zabavamo na jezikovnik delavnicah (angleščina, nemščina, španščina), na računalniškah uricah se spopadamo s Facebookom, internetom, tabličnimi računalniki in pametnimi telefoni itd., za bister um in boljši spomin pa skrbimo na možganskem fitnesu. Na ustvarjalnih delavnicah iz recikliranih materialov izdelujemo vse od nakita, do unikatne mestne preproge. V konstantni skrbi za zdravje se družimo na delavnicah či-gonga, meditacije in pogovornih skupinah za osebno rast. Pripravljamo zdravilne smutije ter zeliščne namaze.

 

 

Prav posebej nam je pri srcu sodelovanje z varovanci Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje, Domom za varstvo odraslih Velenje in Varno hišo Velenje. Poleg tega stremimo k čim učinkovitejši integraciji tujcev v družbo, kar je glede na aktualno situacijo v svetu še kako pomembno. Multikulturnost družbe je danes neizpodbitno dejstvo, zato smo trdno prepričani, da so medsebojne kulturne razlike prednost, ki bogati vsako družbo. Da bi tujcem pomagali čim učinkovitejši integraciji v našo družbo, smo v preteklem šolskem letu na urnik prvič postavili delavnice slovenščine za tujce, ki se jih redno udeležujejo Albanke z otroki in večje število priseljenskih družin. Skupaj se posvečamo predvsem praktični rabi slovenščine, z njimi pa spoznavamo tudi lokalno okolje, njegove znamenitosti in kotičke za preživljanje prostega časa.

 

Letak mesečnih aktualnih vsebin Centra medgeneracijskega učenja Šaleške doline si lahko pogledate na: http://www.lu-velenje.si/vsezivljenjsko-ucenje/center-medgeneracijskega-ucenja ali nas spremljajte na Facebook profilu http://www.facebook.com/Center-medgeneracijskega-učenja-Velenje-442637765875417/?fref=ts.

 

 

 

 

Login (0)

Vai vēlaties pievienot ierakstu?

Nekavējieties!

Spiediet zemāk uz saites un sāciet veidot jaunu ierakstu!

Jaunākās diskusijas

EPALE 2021. gada tematiskie fokusi. Laiks sākt!

Mēs aicinām Jūs iesaistīties, dalīties ar viedokli, pieredzi, projektiem un idejām! Sāksim ar šo tiešsaistes diskusiju. Tiešsaistes diskusija notiks 9. martā no plkst. 11.00 līdz 17.00 pēc Latvijas laika. Rakstītu diskusiju ievadīs tiešraide ar 2021. gada tematisko fokusu iepazīstināšanu, un to vadīs Džina Ebnere un Aleksandra Kozira no Eiropas Pieaugušo izglītības asociācijas (EAEA), kurām to uzticēs EPALE Redakcijas padome.

Vairāk

EPALE diskusija: Pamatprasmju nodrošināšana cietumos

Kā izglītības iniciatīvas var labāk risināt cietumos esošo cilvēku pamatvajadzības? Kādi ir galvenie ieguvumi un problēmas attiecībā uz pamatprasmju apmācību cietumos? Diskusija notiks 17. decembrī (ceturtdien), tā sāksies plkst. 14.00 pēc Centrāleiropas laika un noslēgsies plkst. 16.00. Diskusijas ievadā būs 20 minūšu gara tiešraide ar starptautisku ekspertu piedalīšanos, kuri dalīsies savā pieredzē par minēto tēmu, tai sekos tiešsaistes diskusija līdz plkst. 16.00 pēc CET.

Vairāk