chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Eiropas Pieaugušo izglītības e-platforma

Resurss

Gränslöst – en personlig upptäcktsfärd i Sveriges historia

Valoda: SV

Publicēja Helena Wallinder

”Gränslöst – en personlig upptäcksfärd i Sveriges historia” är ett pedagogiskt utvecklingsprojekt på Historiska museet som kostnadsfritt erbjudits till utbildningarna Svenska för invandrade (SFI) och Svenska som andraspråk (SAS). Projektet har pågått mellan 2013 och 2015. En fortsättning på projektet är planerad.

En av tankarna bakom projektet är att världshistorien finns i Sverige och Sveriges historia finns i världen. Tanken är att närmar sig Sveriges historia som en del av ett gränslöst globalt kulturarv som tillhör alla människor. I kursplanen för SFI står bland annat följande:
”Eleven ska utveckla sin interkulturella kompetens genom att reflektera över egna kulturella erfarenheter och jämföra dem med företeelser i vardags-, samhälls- och arbetsliv i Sverige.”

Rapporten ”Gränslöst – en personlig upptäcksfärd i Sveriges historia” vänder sig till pedagoger på museer och kulturinstitutioner samt till SFI-lärare. Rapporten finns både som PDF och i tryckt format.

Resursa autors(-i): 
Susanna Zidén och Petter Ljunggren
Statens historiska museer, FOU rapport 14
ISBN: 
978-91-89176-65-2
Publicēšanas datums:
Svētdiena, 1 Maijs, 2016
Dokumenta valoda
Resursa veids: 
Izpēte un ziņojumi
Valsts:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn