chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Eiropas Pieaugušo izglītības e-platforma

 
 

Ziņu sadaļa

1800 учители - обучени да създават дигитални уроци

30/05/2016
Valoda: BG

Приключиха обученията за работа с платформата SmartClassroom на Samsung. От ноември 2015 г. до април 2016 г. са проведени 97 обучения в 34 града в цялата страна.

За 6 месеца броят на обучените учители за работа с платформата SmartClassroom.bg на Samsung достигна 1800. Платформата е проект на Samsung, изпълняван съвместно с Junior Achievement България. Тя има за цел да се превърне в удобен и достъпен инструмент на образователния процес, който да направи обучението по-лесно, по-ефективно и по-близко до очакванията на съвременните ученици, коментират организаторите.

Обученията започнаха през ноември 2015 г., веднага след официалното представяне на SmartClassroom.bg, като до април тази година са проведени 97 обучения в 34 града в цялата страна. Всички учители преминаха през теоретично и практическо обучение, за да се запознаят с платформата и да могат ефективно да се възползват от нейните възможности както за работа в клас, така и за самостоятелна или домашна работа. До момента съдържанието в платформата, генерирано от учители в рамките на обученията и след това, достига близо 1750 дигитални урока.

Този проект е изключително успешен за нас, благодарение на всички преподаватели, които повярваха в каузата ни – заедно вече разполагаме с платформа, създадена след проучване сред българските учители, така че съдържанието и функционалностите й са изцяло съобразени с техните нужди. Успяхме да предизвикаме интереса на самите учители, обучихме ги и вече сме на етап, в който трябва да подпомогнем активното и пълноценно използване на този инструмент, и създаването на дигитално съдържание. Образователната ни система има нужда от осъвременяване, което е и крайната, дългосрочна цел на Samsung – да работим в посока на дигитализация на образованието в България“, каза Жасмина Петкова, специалист „Корпоративни социални проекти“ в Samsung Electronics България.

До края на годината напълно безплатната платформа ще бъде обогатена с още полезни функционалности, като акцент ще бъде онлайн дневник, до който ще имат достъп и родителите, така че лесно и бързо да могат да следят развитието на своето дете.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn