chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Eiropas Pieaugušo izglītības e-platforma

Emuārs

Az EPALE fókuszában a pénzügyi kultúra

23/05/2016
Eszter KARVAZY
Valoda: HU
Document available also in: EN HR MT EL SK BG DE SL IT LT NL LV CS FI DA ET SV FR PL ES

A pénzügyi kultúra a tudatosság, ismeretek, készségek, attitűdök és viselkedések kombinációja, melyekre szükség van a megalapozott pénzügyi döntések meghozatalához és végső soron az egyéni pénzügyi jólét eléréséhez.

A készségek ezen kombinációja segítséget nyújt a megalapozott pénzügyi döntések meghozatalában.

A pénzügyi kultúra azt jelenti, hogy az emberek képesek jobb döntéseket hozni amikor tanulmányaikra és a nyugdíjas éveikre teszik félre a pénzt, illetve ki tudják választani a számukra legmegfelelőbb hitelkonstrukciót a lakásterveikhez.

Tudjon meg többet a pénzügyi kultúrára kialakításáról professzor Annamaria Lusarditól, a pénzügyi kultúra szakértőjétől.  

 

 

 

A pénzügyi kultúra nem csak a tanulóknak szól – ez egy olyan készség, amelyet sokan nélkülöznek felnőtt életük során, de szükséges az egyéni pénzügyi jóllét eléréséhez. Az EPALE Pénzügyi Kultúra Hete (május 23-27.) alkalmából a nemzeti támogató szolgálatok összegyűjtötték és rendelkezésre bocsátották a platformon a témához kapcsolódó blogposztokat és hasznos szakmai anyagokat.

A pénzügyi kultúrához kapcsolódó tartalmak megtekinthetők:

Blogbejegyzések

 

Szakmai anyagok

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn
Refresh comments Enable auto refresh

Tiek rādīts 1. - 1. no 1
  • Lietotāja Aivars Lasmanis attēls

    Kā radīt finanšu plūsmu?