European Commission logo
Create an account
Resource Details
RESURSS

Prva številka nove revije European Lifelong Learning Magazine

Kaj je skupno religiji in izobraževanju odraslih? To sta brezčasnost in aktualnost, ki sta razlog za to, da je tema prve številke European Lifelong Learning Magazine (ELM) religija in izobraževanje odraslih.

Duhovnost in religija sta sestavni del človekovega življenja, s katerima si nekatere vidike delita tudi izobraževanje in učenje: iskanje smisla, znanja, norm in tradicij. Aktualnost teme je povezana predvsem z vprašanji druge polovice leta 2015, ki zadevajo množičen prihod beguncev, grožnjo terorizma in večkulturno sobivanje (o tem tudi v EPALE blogu dr. Natalije Vrečer), vse pa imajo tudi verske razsežnosti. Je religija res ovira za mirno sobivanje?

Slika1_13

 

Konec decembra je izšla prva številka v reviji ELM, o kateri smo na EPALE že pisali tukaj. Prva številka bo izšla v dveh delih: decembrskemu bo sledil drugi del, ki prihaja konec januarja. V prvem delu avtorji v prispevkih med drugim skušajo odgovarjati na vprašanje, ali v Evropi obstajajo povezave med religijo in izobraževanjem odraslih, pišejo o tem, kako islamski študijski krožek spodbuja integracijo, spodbudijo pa tudi k razmišljanju, zakaj nemške ustanove za izobraževanje odraslih pogosto nosijo cerkvena imena.

Konec januarja pa lahko v drugem delu pričakujemo tudi prispevke o akademskih razpravah o religiji in izobraževanju odraslih.

 

Resource Details
Resursa autors
Finnish Lifelong Learning Foundation (KVS, responsible publisher)
Resursa veids
Citi
Valsts
Nemčija
Publicēšanas datums
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!