chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Eiropas Pieaugušo izglītības e-platforma

 
 

Ziņu sadaļa

Predstavitev zbornika ŠK 100 let od začetka prve svetovne vojne

17/12/2015
Valoda: SL

Zbornik 100 let od začetka prve svetovne vojne je rezultat dela članov istoimenskega študijskega krožka, ki je deloval na Ljudski univerzi Ajdovščina. V njem so zbrani prispevki članov krožka, ki jih je spoznavanje preteklosti in dogajanja okrog prve svetovne vojne tako pritegnilo, da so teme njihovih prispevkov prešle okvire dogajanj v letih 1914–1918. Na terenu so dokumentirali tudi današnje stanje objektov in lokacij, ki jih opisujejo v svojih prispevkih.

V petek, 11. decembra 2015, so člani krožka (Dragica Ergaver, Marjetka Pirc Pavlič, Marjan Poniž) ter urednica in zgodovinarka Petra Trošt v Lavričevi knjižnici Ajdovščina tudi javno predstavili svoje delo. Uvodni predstavitvi so sledila številna vprašanja iz občinstva. Prisotni so spregovorili o svojih izkušnjah in zgodbah, ki se dotikajo 1. svetovne vojne. Odziv prisotnih je pokazal na veliko zanimanje za obravnavano temo. Uradni del dogodka je s spodbudnimi besedami pozitivno zaključila dr. Nevenka Bogataj, raziskovalka in strokovna vodja slovenskih študijskih krožkov iz Andragoškega centra Slovenije.

Zahvaljujemo se Lavričevi knjižnici Ajdovščina za sodelovanje in pomoč pri organizaciji dogodka in vsem sodelujočim, ki so sooblikovali prijeten večer.

Publikacija 100 let od začetka prve svetovne vojne je dostopna tukaj.

 

Eva Mermolja, direktorica Ljudska univerza Ajdovščina

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn