chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Eiropas Pieaugušo izglītības e-platforma

 
 

Resurss

Journal of adult and continuing education tokrat posega na različna področja znotraj izobraževanja odraslih

Valoda: SL

Publicēja Simona Kavčič

Druga letošnja številka revije prinaša prispevke iz različnih področij izobraževanja odraslih, ki vključujejo pismenost, učeča se mesta, nenehni strokovni razvoj, razvoj na delovnem mestu, organizacijske spremembe in drugo.

Beremo tako prispevke o političnem opolnomočenju žensk skozi izobraževalne programe opismenjevanja v Nigeriji; o pomembnosti angažiranosti državljanov in njihovem odnosu do vseživljenjskega učenja pri vzpostavljanju učečih se mest in njihovem razvoju; o pomenu mreženja in povezovanja, ki je nujna kompetenca za uspešno reševanje izzivov v poklicnem življenju; o tem, da je razvoj vseživljenjskega in nenehnega učenja na nemških univerzah precej skromen v primerjavi z drugimi evropskimi in severnoameriškimi univerzami.

/lv/file/ip027img01jpgip027img01.jpg

V tokratni številki najdemo tudi dve knjižni recenziji.

National Qualifications Frameworks and the Neglect of Knowledge (Nacionalna ogrodja kvalifikacij in zanemarjanje znanja) trdi, da je opiranje izobraževalne politike na kvalifikacije in učne rezultate zgrešeno. Avtorica Stephanie Allais pravi, da uporaba učnih rezultatov kot izhodišče za oblikovanje izobraževalnih programov zanemarja osnovni namen izobraževanja, to je omogočati ljudem dostop do znanj, ki ga drugače ne bi imeli. Kvalifikacijski okviri pa naj bi naredili izobraževanje bolj odzivno na potrebe ekonomije in družbe.

Reflective Teaching in Further, Adult and Vocational Education (Refleksivno učenje v nadaljnjem izobraževanju, izobraževanju odraslih in poklicnem izobraževanju) je učbenik za strokovnjake v nadaljnjem izobraževanju, izobraževanju odraslih in poklicnem izobraževanju, ki se opira na izkušnje drugih izobraževalcev in najnovejše raziskave, med drugim tudi na raziskavo o izboljšanju poučevanja in učenja. Nudi široko podporo pripravnikom in izobraževalcem v nadaljnjih izobraževalnih in poklicnih okoljih.

Revija je dostopna tudi v Knjižnici Andragoškega centra Slovenije (ACS)

Resursa autors(-i): 
Manchester University Press
Publicēšanas datums:
Otrdiena, 24 Novembris, 2015
Dokumenta valoda
Resursa veids: 
Citi
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn