chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Eiropas Pieaugušo izglītības e-platforma

Ziņu sadaļa

Parada učenja 2020 bo zaživela v štirinajstih krajih po Sloveniji

01/09/2020
Zvonka PANGERC ...
Valoda: SL

Parada učenja – Dan učečih se skupnosti ohranja svojo osrednjo vlogo v Tednu vseživljenjskega učenja – TVU. 

Medtem ko bodo druga prizorišča TVU razpršena po času (od 4. septembra do 9. oktobra) in kraju (od mest do podeželja, od učilnic do prireditev na prostem), bo Parado učenja odlikovalo zgoščeno dogajanje v središčih mestnih in drugih večjih skupnosti. Izpeljali jo bodo v 14 krajih po Sloveniji: v Ajdovščini, na Jesenicah, v Kranju, Medvodah, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu, Ormožu, Rogaški Slatini, Slovenj Gradcu, Slovenski Bistrici, Šmarju pri Jelšah, Trbovljah in Velenju.Ukrepi proti širjenju covida-19 bodo kar precej okrnili temeljno zasnovo Parade učenja, tako da bodo dogodki delno potekali v živo, delno v virtualnem okolju. Na trgih in drugih javnih mestih bodo mimoidoče vabile stojnice, delavnice, multimedijske predstavitve pa tudi strokovni dogodki v bližnjih ulicah in učnih kotičkih. Marsikje bodo potekale tudi številne spremljevalne dejavnosti, kot so natečaji, razstave in podobno. Parada učenja bo močno podprta tudi z objavami na družbenih omrežjih ter dogajanji v spletnih platformah (Zoom, Teams ipd.). 

Na Paradi učenja se bodo srečevali ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem. Živahen utrip, barvitost, obilo radovednosti, ponosa, upanja … vse to bo mogoče doživeti v družbi zagovornikov in uresničevalcev kulture vseživljenjskosti učenja. Sodelovali bodo pripadniki vseh generacij. Za varnostne ukrepe bo poskrbljeno. 

Začutite moč in radost učenja in se 9. septembra pridružite dogajanju na paradah učenja po Sloveniji! Dogodki TVU, povezani s to skupno akcijo, so na voljo tukaj.

Mag. Zvonka Pangerc Pahernik na ACS deluje na področju promocijskih in informacijskih dejavnosti. Je nacionalna koordinatorica za uresničevanje Evropskega programa za učenje odraslih. Zanimajo jo prodorni promocijski prijemi ter spodbujanje povezovanja in sodelovanja deležnikov v izobraževanju odraslih.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email