chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Eiropas Pieaugušo izglītības e-platforma

Emuārs

”Det nytter at gøre noget”

23/06/2020
Emil Thirup-Sorknæs
Valoda: DA

Skrevet af Lene Rimestad - www.rimestad.dk

 

Uddannelse er helt afgørende for, at vi kan løse udfordringerne med miljø og klima, mener Liv Detlif. Hun er politisk rådgiver i Globalt Fokus og arbejder for at få flest muligt engageret i klima.

 

Følelsen af selv at være med til at løse nogle miljø- eller klimaproblemer motiverer langt mere end at stå på sidelinjen og ikke helt forstå, hvordan eller om man overhovedet kan gøre en forskel, mener Liv Detlif.

Hun arbejder som politisk rådgiver i Globalt Fokus og prøver på at være med til at skabe en bølge af engagement blandt medlemsorganisationerne og deres medlemmer.

Globalt Fokus er en paraplyorganisation for store og små danske organisationer, der er engageret i internationale udviklings-, miljø- og humanitære aktiviteter. Organisationen arbejder blandt andet med at koordinere og være fælles talerør for medlemmerne: 80 civilsamfundsorganisationer som blandt andet Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, 3F, Dansk Ungdoms Fællesråd og Danske Handicaporganisationer.

Liv Detlif er engageret i, hvordan vi tænker og skaber forandring i Danmark. Er det en top-down-proces med dygtige og professionelle meningsdannere i nogle få lande? Eller er det en bottom-up-proces med bred deltagelse af mange forskellige mennesker med forskellige måder at tænke og handle på?

”Vi skal understøtte, at vi bliver bedre til at snakke om bæredygtighed og miljø på en involverende måde. Det nytter ikke noget, hvis den enkelte tænker: ’Jeg kan alligevel ikke gøre noget forskel’,” understreger Liv Detlif.

 

Ikke en ”akademisk byøvelse”

Hvis man gerne vil involvere mange, stiller det krav til, hvordan man tager beslutninger om, hvordan og hvad der skal ændres.

”Det nytter ikke noget, at det bliver en akademisk byøvelse. De unge på for eksempel erhvervsuddannelserne må organisere sig på deres præmisser,” siger Liv Detlif.

De unge på erhvervsuddannelserne vil måske ikke sidde i en bestyrelse til timelange møder, men hellere arbejde for at få indflydelse på andre måder. Og det skal de have lov til, så uddannelserne og arbejdspladserne skal give plads til andre måder at skabe forandring.

Danmark skal reducere udledningen af CO2 med 70 procent i 2030 sammenlignet med niveauet i 1990.

”Det mål kan vi kun nå, hvis der er bred opbakning,” siger Liv Detlif.

”Det hjælper ikke noget at diskutere, hvordan man kan ændre noget, hvis man ikke inddrager dem, der er berørt af forandringerne,” siger Liv Detlif.

Hun sammenligner med andre perioder i historien, hvor højskoler og andelsbevægelse var med til at skabe signifikante forandringer i Danmark: Både den måde, vi arbejder og organiserer os, og det livsindhold, vi gerne vil have i samfundet.

 

Stort dannelsesprojekt

”Vi skal ikke undervurdere værdien af, at vi selv er klar til at gøre noget,” siger hun.

Selv at handle og selv tage ansvar for noget står i klar kontrast til ”after you-princippet”, hvor man afventer, at andre gør noget eller tager beslutningerne for en. Eller hvor man argumenterer, at andre lande, andre brancher eller mennesker skal gøre mere, end man selv vil gøre.

”Vi skal opbygge en stærk oplevelse af, at vi har et globalt ansvar. Det betyder ikke, at nu skal Danmark redde hele verden, men vi lever i et globalt fællesskab. Vi kan ikke barrikadere os, for vi påvirker andre lande, og de påvirker os. Det viser coronakrisen også,” siger hun.

Konkret arbejder Liv Detlif med at snakke med politikere for at formidle medlemsorganisationernes synspunkter, men hun afholder også workshops for medlemsorganisationerne.

”Vi prøver som brancheorganisation at opbygge en fælles værktøjskasse med de bedste eksempler på, hvad man kan gøre,” siger Liv Detlif.

Det kan være, hvordan man får flere folk engageret i sin sag og ikke blot som støtter, men som aktive deltagere; hvordan man deltager i den grønne debat og motiverer andre til handling eller helt lavpraktisk, hvordan man som arbejdsplads sparer på energi i bygningerne; hvordan mad- og kantineordninger kan blive mere bæredygtige, eller hvordan vi skærer ned på flyrejser.

”Det handler også om, hvad vi selv gør,” siger Liv Detlif.

Det kan både være i vores private hjem, på vores arbejdsplads og nogle af de mange andre steder, vi kommer.

”Alle tiltag er vigtige. Nogle har større effekt end andre, men vi skal starte en samtale om, hvad vi kan gøre selv frem for at vente på, at nogle andre gør noget. Vi kan godt prædikere klima og miljø, men det lykkes kun, hvis der også er bred opbakning,” siger hun.

Derfor har vi lige nu brug for et kæmpestort uddannelses- og dannelsesprojekt. Et dannelsesprojekt, hvor mange forskellige fag- og aldersgrupper flytter hinanden, og hvor forskellige grupper stiller nye krav: De unge presser de ældre for at ændre adfærd; virksomhederne presser uddannelserne, når virksomheder efterspørger unge med kompetencer, der kan drive udviklingen i den rigtige retning; politikere bliver presset af borgere, der gerne vil have mere ambitiøse miljømål; politikere stiller krav til bestemte brancher og så videre.

”Så vi skal gribe momentum, for det er her lige nu” siger Liv Detlif.

 

Fakta om Globalt Fokus

Globalt Fokus samler danske foreninger og folkelige organisationer, som er engageret i internationale udviklings-, miljø- og humanitære aktiviteter.

Der er 80 medlemmer i foreningen, som tæller blandt andet Røde Kors, 3F og Økologisk Landsforening.

Globalt Fokus arbejder for ”en mere retfærdig og bæredygtig verden, hvor mennesker kan leve fri for fattigdom og udøve deres menneskerettigheder, båret af et stærkt og mangfoldigt civilsamfund.”

Foreningen har fire overordnede fokusomåder

  • Politisk interessevaretagelse, 
  • Implementering af FN's verdensmål for bæredygtig udvikling, 
  • Civilsamfundets nuværende og fremtidige rolle
  • Læring, udvikling og lederskab.

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email