chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Eiropas Pieaugušo izglītības e-platforma

Emuārs

Juhani Pörtfors ja Matti Sarviranta, yhteisökertomus Suomesta

15/06/2020
Vivianne Ruohola
Valoda: FI
Document available also in: EN SK

Yhteisökertomus on alunperin ilmestynyt englannin kielellä.
Kirjoittaja: EPALE CSS.


Tämä on kahden kertojan tarina: Juhani Pörtforsin, 68 v., ja Matti Sarvirannan, 70+. Olemme vapaaehtoistyöntekijöitä, digiopastajia eläkeläisyhdistyksessä. Taustamme ovat melko erilaiset; Juhani Pörtfors on aikuiskouluttaja ja Matti Sarviranta insinööri. Meillä on monen vuoden kokemus aikuiskoulutuksesta, ja tärkeimpiä kiinnostuksen kohteitamme ovat vapaaehtoistyö, digiopastus, urheilu, politiikka ja monet muut. Olemme nyt osa aikuiskoulutusorganisaatiotamme, Turun Eläkkeensaajia.
 

Kertomuksemme käsittelee elinikäisen oppimisen mallia, joka on kehitetty tämän koronakauden aikana

Olemme kymmenen digiopastajan ryhmä, joka toimii Varsinais-Suomessa. Olemme kolmen vuoden ajan antaneet tietoteknistä tukea ja neuvontaa ikääntyneille järjestämällä viikoittaisia tukitapahtumia kaikkialla kaupungissamme. Olemme vertaistuutoreita ja koulutettuja toimimaan digiopastajina.

Yhtäkkiä saimme eläkeläisjärjestöiltämme viestin, jonka mukaan tukipisteemme oli suljettava toukokuun loppuun asti ja ehkä pidempäänkin.

Suomessa yli 70-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat määrättiin elämään karanteenimaisissa olosuhteissa.

Aluksi lähetimme jäsenillemme sähköpostiviestejä, kirjeitä ja Facebook-viestejä kertoaksemme heille, että voimme auttaa heitä matkapuhelin- ja tietokoneongelmissa esimerkiksi puhelimitse ja tietokoneen kautta. Näimme pian, että ikääntyneiden koronarajoitukset voitaisiin osittain ohittaa virtuaalisten yhteyksien avulla. Mutta vain harvat ottivat meihin yhteyttä.

Digiopastajatiimimme päätti opetella ja testata erilaisia ilmaisia videochattisovelluksia ja ‑alustoja, kuten Zoomia, Teamsia, Skypeä ja Hangoutsia. Tämän alustavan koulutusjakson jälkeen kutsuimme jäsenemme uudelleen chatti-istuntoon Skypen avulla. Valitsimme Skypen, koska se on ikääntyneiden parissa melko tunnettu ja laajasti käytetty sovellus. Myöhemmin olemme saaneet apua myös Suomen Eläkkeensaajat ‑yhdistykseltä, joka on järjestänyt valtakunnallisia verkkokursseja erilaisten videoneuvottelusovellusten avulla. Olemme myös tehneet yhteistyötä Turun kaupungin ja Turku Summer School ‑kesäkoulun luoman verkoston kanssa.

Kerroimme jälleen mahdollisille osallistujille näistä tulevista Skype-tapaamisista, ja sen jälkeen monet ovat olleet yhteydessä. Taktiikkana oli ottaa yhteyttä jokaiseen mahdolliseen osallistujaan erikseen ennen ryhmätapaamista, jotta voitiin testata heidän Skype-yhteytensä ja ladata sovellus heille tarjoamalla mobiilitukea.

Ensimmäinen tapaaminen pidettiin 16. huhtikuuta 2020, ja osallistujia oli 15. Totesimme, että 15 osallistujaa oli melko suuri ryhmä keskustella ja jakaa korona-ajan kokemuksia. Meitä oli kaksi isännöimässä kokousta, ja olimme etukäteen laatineet tapaamiselle rakenteen, jota olemme käyttäneet myös muissa kokouksissa myöhemmin. Otimme yhteyttä toisiimme puoli tuntia ennen Skype-tapaamista, ja noin 10 minuuttia ennen sen alkua aloimme molemmat kutsua osallistujia istuntoon. Olimme sopineet, että osallistujat avaisivat tietokoneensa noin 10 minuuttia ennen kokousta. Osallistujien määrää ei ole rajoitettu, mutta olemme huomanneet, että 10–14 jäsentä on täydellinen määrä.

Tapaaminen sujui suunnilleen seuraavalla tavalla:

Ilmoittautumisen jälkeen keskustelimme lyhyesti jakaaksemme kokemuksia ja kuullaksemme muita. Mottomme on: käytä puheenvuoro ja kuuntele.

Sen jälkeen pidimme erilaisia ryhmävisailuja, jotka koskivat lähinnä kevään tapahtumia, kuten lintuja tai kukkia, mutta myös historiaa jne. Hyödynsimme ikääntyneille tyypillisiä taitoja, kuten kollektiivista muistia. Tapaamisen lopussa keskustelimme osallistujien ohjelmaehdotuksista ja sovimme myös seuraavasta tapaamisajasta.

Tapaamisen aikana saimme osallistujia jakamaan lauluja, runoja ja tarinoita ja edistimme siten heidän aktiivista osallistumistaan ja voimaantumistaan. Olemme myös kutsuneet järjestöjemme virkamiehiä keskustelemaan koronatilanteesta. Olemme huomanneet, että he ovat yleensä halukkaita osallistumaan näihin tapaamisiin. Viimeksi tapaamiseemme osallistui kansanedustaja ja keskusteli kanssamme Suomen hallituksen päätöksistä. Laajentaaksemme näkökulmaamme koronatilanteeseen ja antaaksemme palautetta vastuuhenkilöille olemme kehittäneet tapaamisistamme temaattisempia ja rohkaisseet osallistujia tulemaan enemmän mukaan. Siitä huolimatta osallistuminen riittää!
 

Lisätietoja ja tähän mennessä havaittua

Tavoitteemme Skype-tapaamisissa ovat

  • auttaa ikääntyneitä oppimaan ja rohkaista käyttämään tieto- ja viestintätekniikan perustaitoja
  • selvitä sosiaalisesta eristyksestä virtuaalisten kontaktien avulla
  • jakaa yhteisiä tunteita ja neuvoja tämän koronaepidemian kestämiseksi
  • ohjaajina oppia isännöimään tällaisia tapaamisia eri sovellusten avulla ja jakamaan kokemuksiamme.

Olemme itse seniorikansalaisia, isännöimme näitä tapaamisia ja tapaamme verkossa ennen Skype-keskusteluja suunnitellaksemme tulevaa ohjelmaa. Meillä on lyhyt jälkipuinti jokaisen tapaamisen jälkeen. Tapaamisiimme on osallistunut yli 30 eri osallistujaa, ja lisää on vielä tulossa. Jatkamme niin kauan kuin on tarpeen.

Sunnuntai-iltaisin, kun olemme suunnitelleet tulevat tapaamiset, lähetämme osallistujille viestin. Pyydämme heitä ilmoittamaan meille, jos he eivät pysty osallistumaan tai haluavat muuttaa osallistumispäiväänsä.

Rohkaisemme niitä, jotka osallistuvat jo, kehottamaan yksinäisiä ihmisiä ottamaan meihin yhteyttä. Yksi osallistujista on jopa perustanut oman Skype-ryhmänsä.

Tällainen digitaalinen tapaaminen on monille osallistujille ensimmäinen laatuaan, ja kehotamme heitä ottamaan meihin yhteyttä oppiakseen lisää sovelluksista, erityisesti valokuvien jakamisesta ja vastaavasta. Meillä on ollut vain vähäisiä ongelmia Skypen käytössä näissä tapaamisissa. Tapaamisella on oltava isäntä, joka johtaa keskustelua ja varmistaa, että kaikki kuulevat äänen ja saavat mahdollisuuden puhua.

Skype on erittäin sujuva malli, myös kansainväliseen käyttöön ja vuorovaikutukseen.

Virtuaalinen liikkuvuus on ollut hyvä vaihtoehto selviytyä sosiaalisesta yksinäisyydestä, ja jäsenemme ovat olleet innokkaita oppimaan Skypen käyttöä ja osallistumaan verkkotapaamisiin.
 

Seniorikansalaiset ovat nyt innokkaampia kuin koskaan oppimaan tieto- ja viestintätekniikan perustaitoja!
 

Kokemuksemme EPALEsta? Juhani Pörtfors liittyi EPALEen muutama vuosi sitten. Matti Sarviranta sai tietää tästä alustasta EAEA:n kautta.

 

Haluamme kuulla sinun kertomuksesi. Jaa tarinasi tänään!

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn
Refresh comments Enable auto refresh

Tiek rādīts 1. - 1. no 1
  • Lietotāja Anna Holberga attēls
    I think that this is an absolutely fantastic initiative! When I was in school we would visit senior citizens in a nursing home around Christmas time, because not everyone’s family would visit. I cannot imagine how lonely some people must feel. I am very happy to hear that you are hosting online meetings to overcome social isolation and helping senior citizens learn ICT skills! Prolonged periods of extreme loneliness are very bad for our health! Some studies state that social isolation can cause depression, heart failure, etc. However, I don’t think that everyone understands how devastating loneliness can be. I also think that it might be very difficult for some to open up about it. I wonder how we can encourage people to speak up about it and maybe even do something if they suspect that someone is suffering from loneliness? How can we encourage people to learn ICT skills? The digital platform can be used in effective ways that create positive change, thank you for your story and the positive influence that you have!